Иво Тофтев дебютира в крос кънтри с медал

Двама състезатели на КК „Черноморец” дебютираха с успех в олимпийската дисциплина крос кънтри. В първото за тази година състезание по планинско колоездене участие взеха Иво Тофтев и Мартин Господинов. Въпреки липсата на опит в такъв вид състезание, в Казанлък възпитаниците на треньора Тодор Ангелов надделяха над конкуренцията. При юноши старша възраст Иво Тофтев се окичи с бронзов медал, като към него бургазлията получи и парична награда, осигурена от организаторите от „Dark Riders – Казанлък”. От старта до финала Тофтев се движеше в тройката и успя да запази позиция сред най-добрите. Шампион тук стана Гавраил Стефанов от „Янтра” /Габрово/, а втори е Златин Вълчев от Несебър. Абсолютният дебютант Мартин Господинов, за когото това бе първо състезание в кариерата му, се класира четвърти при юноши младша възраст. Състезателите бяха разделени в шест възрастови групи, като имаше специална група и за непрофесионалисти: юноши старша 15/16 години, юноши младша 17/18 години, мъже от 19 до 39 години, мъже 40+, любители/хоби, мъже 95 кг+ и жени. Общата дължина на трасето бе 3 километра. Обиколките, които изминах участниците, бяха разпределени според групите: любители, юноши старша възраст и мъже 95 кг+ – 3 обиколки; юноши младша и жени – 2 обиколки; а двете групи на мъжете - по 5 обиколки. На 6 април състезателите на КК „Черноморец” ще участват в Купа Пазарджик, надпреварата е за всички възрастови групи.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Световноизвестният струнен квартет BOND изнася концерт в Бургас

  • 24 Апр 2019
  • 93
Най-успешният струнен квартет за всички времена BOND ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас по случай 20-годишния си юбилей на сцената.

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

  • 24 Апр 2019
  • 79
Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен".

Спират тировете за голямото пътуване по Великден

  • 24 Апр 2019
  • 94
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от главните пътища на страната, съобщават от АПИ.

Моцарт и Шопен за Великденския концерт в операта

  • 24 Апр 2019
  • 100
Едни от най-знаковите симфонични произведения на Моцарт ще бъдат представени по време на Великденския концерт на Държавна опера – Бургас в четвъртък в 19 ч. „С музиката на Моцарт и Шопен“ е името на проекта, подготвен за отбелязването на светлия християнски празник.

Бургазлии предпочитат да декларират годишните си доходи по интернет

  • 24 Апр 2019
  • 97
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица в НАП Бургас се подава по интернет с ПИК на Националната агенция за приходите или електронен подпис. Дни преди края на кампанията, която приключва на 30 април, годишните си доходи са декларирали близо 25 000 бургазлии.