Бойко Борисов: „Арена Бургас” ще стане като космически кораб

Премиерът остана доволен от свършеното до момента на строежа на „Арена Бургас”. „Тук беше една гола поляна, а сега 100 години ще се ползва. След 10-15 години могат да я кръстят и зала „Митко Николов”, пошегува се Борисов по време на инспекцията, която направи в понеделник. „Проверих строителството на новата многофункционална зала в Бургас. Освен спортни събития в нея ще могат да се провеждат конгреси, фестивали и концерти. Голяма част от дейностите са приключени”. Заедно с Борисов беше кметът Димитър Николов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на местната власт. Собственикът на една от фирмите изпълнители на строежа Николай Николов гарантира, че залата ще бъде готова до края на тази година, въпреки че с бюджета, с който разполагат, трудно могат да се вместят. Залата ще отговаря на всички изисквания на федерациите за провеждане на състезания от най-висок ранг. „Арена Бургас” ще е единствената в България лицензирана закрита зала за провеждане на лека атлетика на световно ниво – с две писти – официална зала и тренировъчна. Основната зала е още за хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси. Още от сега има пет заявки за провеждането на европейски първенства в „Арена Бургас” през 2020 г., едното от които е по хандбал, съобщи кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Климатичните войни започнаха - загинали и ранени в сблъсъци за вода

  • 25 Юни 2019
  • 17
Полицията охранява водните цистерни и водоизточниците в щата Мадхя Прадеш в централна Индия, съобщава Times of India, цитиран от Дойче Веле. В събота имаше сблъсъци заради водата в щата, но и в други части на страната.

Коригират учебниците по история в раздела за комунизма

  • 25 Юни 2019
  • 27
Не са утвърдени в момента новите учебници по история и са направени препоръки към издателствата да ги коригират. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан за новите учебници по история за десети клас.

Всеки втори българин е готов да вземе кредит за море

  • 25 Юни 2019
  • 26
Ръст от над 10% на бързите кредити, които се взимат основно с цел за море, се наблюдава през последните два месеца. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

Линейка на общината обслужва критичните случаи в цяло Камено

  • 25 Юни 2019
  • 29
Екипи от специалисти от МБАЛ Д-р Маджуров – Бургас ще се отзовават при нужда всяка вечер от 19.00 до 7.00 часа, както и през почивните дни – събота, неделя и официалните празници.

Българинът дава една трета от парите си за храна

  • 25 Юни 2019
  • 76
Най-големият разход за домакинствата у нас през 2018 г. е бил за храна - около 30 процента. Това сочат данните на Националния статистически институт.