Министър Красен Кралев открива Европейската седмица на спорта

Министърът на младежта и спорта  Красен Кралев ще гостува в Бургас на 15 септември /четвъртък/. На този ден градът ни ще отбележи с мащабни мероприятия Европейската седмица на спорта. Инициативата е на Европейската комисия и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Бургас. Министър Кралев ще открие официално Европейската седмица на спорта в нашия град. Началото е  от 10:30 часа на спортната площадка на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "К.Фотинов". За участници и зрители предстоят горещи емоции и множество изненади. На футболното игрище открит урок с деца ще изнесе легендата Златко Янков - бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година. Бившите национали Димо Костов и Жанета Жельова-Костова ще направят открита тренировка с ученици от ПГЕЕ "К.Фотинов". На съседното волейболно игрище Мартин Пенев - вицешампион на страната и носител на Купата на България за тази година с отбора на "Нефтохимик 2010" ще покаже тънкостите на играта. Надежди на бургаския бокс ща направят демонстративни спаринги. Сред тях ще бъде и европейският шампион за юноши от тази година Иван Атанасов. Активно участие ще вземат и възпитаниците от сдружение "Социален център Бургас" за хора с увреждания и спортен клуб "Параспорт". Предвидени са и още множество приятни изненади. В 15:00 часа в зала "Никола Станчев" в к-с "Меден рудник"  министър Красен Кралев официално ще открие националните спортни състезания "Воля за спорт". Кампанията, която е за за хора в неравностойно положение, е под патронажа на премиера Бойко Борисов. Организатори са Балканска медийна асоциация, Държавната агенция за хора с увреждания, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас. Програмата в зала "Никола Станчев" е наситена с демонстративни състезания по тенис на маса, бадминтон, шахмат, канадска борба, баскетбол с инвалидни колички, вдигане на тежести от лежанка за хора с увреждания. Демонстративните занимания ще бъдат показани на децата от социалните домове и на гостите от различни сдружения,които ще участват и ще имат възможността да се запознаят с отделните видове спорт. За доброто настроение ще се погрижат Тони Димитрова, Искрен Пецов, Пламена и  SUNHEART. И тук организаторите са предвидили куп изненади, както за участници, така и за зрители. Награждаването и официалното закриване на кампанията "Воля за спорт" е предвидено за 17:00 часа. Община Бургас кани настоящи и бивши спортисти, треньори, ръководители и деятели да присъстват на двете спортни мероприятия на 15 септември.  

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 159
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 149
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 233
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 204
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.

LEN: Бургас връща България на световната карта на водната топка

  • 19 Юли 2019
  • 206
С домакинството на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 години Бургас връща страната ни на световната карта в този спорт.