Огромна сцена и заря на Тройката за Световното по УШУ

6-тото Световно първенство по УШУ за младежи стартира в Бургас на 29-ти септември в ремонтираната зала Младост. Откриването ще бъде истински спектакъл на бойните спортове, включващ дефиле на всички участващи 50 нации, демонстрация на най-добрите спортисти и представяне на националния отбор на България при младежите, който е над 90% съставен от бургазлии. Откриването ще приключи с грандиозна заря, която ще даде старт на надпреварата. „Много сме се постарали откриването да бъде един подарък за бургазлии и всички гости на града. Получихме огромна подкрепа от Община Бургас, от всички училища, които ни помогнаха да наберем доброволци, както и от частния сектор. Сега се надяваме да върнем жеста с този спектакъл, а след това и да получим подкрепа по време на състезанието. Нашите състезатели работиха много за този турнир и съм сигурен, че ще ни представят достойно.“-Това сподели Стефан Колев, Президент на Българска федерация по ушу и един от основните организатори на събитието. 1 000 състезатели от 50 нации вече започват да пристигат в Бургас за състезанието, което е първото по рода си, което се провежда извън Азия. Турнирът приключва на 3-тим октомври, а междувременно по време на среща на изпълнителния борд на Световна ушу федерация ще бъде представена и кандидатурата на Бургас за Световното по Тай чи (един от най-популярните и практикувани стилове в ушу) за 2017г.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 164
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 137
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 147
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 147
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 135
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.