Огромна сцена и заря на Тройката за Световното по УШУ

6-тото Световно първенство по УШУ за младежи стартира в Бургас на 29-ти септември в ремонтираната зала Младост. Откриването ще бъде истински спектакъл на бойните спортове, включващ дефиле на всички участващи 50 нации, демонстрация на най-добрите спортисти и представяне на националния отбор на България при младежите, който е над 90% съставен от бургазлии. Откриването ще приключи с грандиозна заря, която ще даде старт на надпреварата. „Много сме се постарали откриването да бъде един подарък за бургазлии и всички гости на града. Получихме огромна подкрепа от Община Бургас, от всички училища, които ни помогнаха да наберем доброволци, както и от частния сектор. Сега се надяваме да върнем жеста с този спектакъл, а след това и да получим подкрепа по време на състезанието. Нашите състезатели работиха много за този турнир и съм сигурен, че ще ни представят достойно.“-Това сподели Стефан Колев, Президент на Българска федерация по ушу и един от основните организатори на събитието. 1 000 състезатели от 50 нации вече започват да пристигат в Бургас за състезанието, което е първото по рода си, което се провежда извън Азия. Турнирът приключва на 3-тим октомври, а междувременно по време на среща на изпълнителния борд на Световна ушу федерация ще бъде представена и кандидатурата на Бургас за Световното по Тай чи (един от най-популярните и практикувани стилове в ушу) за 2017г.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 35
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 19
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 45
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.

Без синя зона в празничните дни до 6 май, активират зелената на 2 май

  • 25 Апр 2019
  • 64
Община Бургас уведомява своите жители и гости, че паркирането в синя зона ще е безплатно в дните от 26 до 29 април, както и през празничните 1 и 6 май.

Специални мерки за сигурност ще има за празниците

  • 25 Апр 2019
  • 51
МВР и Пътната агенция предвиждат специални мерки за сигурност за празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по основните пътища в страната. Униформените ще проверяват водачите за алкохол, наркотици и превишена скорост.