СКК „Киокушин Спирит“ с две победи за България

Двама от състезателите на СКК „Киокушин Спирит“ записаха победи в отборното първенство по киокушин карате „Белградски трофей”. Възпитаниците на двукратната световна шампионка на ката – сенсей Гергана Апостолова-Костова - Богомил Костов и Станислав Комитов бяха сред 18-те състезатели на БКА – IKO България, които се изправиха срещу сръбските си съперници. Бургаските каратеки записаха своите успехи съответно при юноши младша възраст и мъже. Другите ни бургаски представители - Пламена Стаматова (13г.), Стефания Балахурова (16г.) и Марин Орлоев (мъже), също възпитаници на Гергана Апостолова, за съжаление отпаднаха. Пламена загуби след доста оспорван двубой с 2 продължения, Стефания отпадна в редовното време, а Марин Орлоев завърши с равенство редовното време, но загуби след първото продължение. За тримата това бе дебют на международно първенство. В Белград българската делегация бе съпроводена от шихан Емил Костов, сенсей Гергана Апостолова-Костова и други официални лица на БКА. Следващите стартове на българските каратеки са в Румъния и във Варна. На 20-и октомври отборът ни гостува в първенството на Букурещ, а на 29 и 30 октомври е Държавното първенство по кумите и ката.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Световноизвестният струнен квартет BOND изнася концерт в Бургас

  • 24 Апр 2019
  • 73
Най-успешният струнен квартет за всички времена BOND ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас по случай 20-годишния си юбилей на сцената.

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

  • 24 Апр 2019
  • 63
Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен".

Спират тировете за голямото пътуване по Великден

  • 24 Апр 2019
  • 78
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от главните пътища на страната, съобщават от АПИ.

Моцарт и Шопен за Великденския концерт в операта

  • 24 Апр 2019
  • 84
Едни от най-знаковите симфонични произведения на Моцарт ще бъдат представени по време на Великденския концерт на Държавна опера – Бургас в четвъртък в 19 ч. „С музиката на Моцарт и Шопен“ е името на проекта, подготвен за отбелязването на светлия християнски празник.

Бургазлии предпочитат да декларират годишните си доходи по интернет

  • 24 Апр 2019
  • 81
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица в НАП Бургас се подава по интернет с ПИК на Националната агенция за приходите или електронен подпис. Дни преди края на кампанията, която приключва на 30 април, годишните си доходи са декларирали близо 25 000 бургазлии.