Тръмп спечели, обеща, че ще бъде президент на всички американци

Доналд Тръмп обеща да бъде лидер на всички американци и призова страната да превърже раните на разделението след оспорваната предизборна кампания. "Време е да се съберем като единен народ", каза Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп в обръщение пред свои поддръжници в Ню Йорк, цитиран от ДПА и БТА. "Обещавам на всеки гражданин на нашата земя, че ще бъда президент на всички американци", заяви Тръмп и добави, че ще се обърне към свои бивши противници за напътствия и за подкрепа. Забравените мъже и жени в нашата страна няма да бъдат в сянка вече. Ще оправим нашите градове от вътрешността и ще възстановим нашата инфраструктура, каза той. Новоизбраният президент, който ще встъпи в длъжност на 20 януари догодина, каза, че ще поддържа честни отношения с всички страни, които имат желанието да се разбират добре със САЩ, предаде Франс прес. "Ще застанем до всички други нации, които искат да са до нас. Ще се разбираме с всички“, подчерта Тръмп, допълвайки, че търси „партньорство, а не конфликт“. Той изрази надежда, че след 2, 3, 4 или 8 години привържениците му ще бъдат горди с него, предаде Ройтерс. Милиардерът оцени високо съперника си от Демократическата партия Хилъри Клинтън за дългите години, в които е служила на държавен пост. „Хилари е работила много дълго и много здраво за продължителен период от време, и ние й дължим благодарност за това, че е служила на нашата страна“, заяви републиканецът след оспорваната надпревара. Неговият бъдещ вицепрезидент Майк Пенс нарече "историческа" изминалата изборна нощ, предаде Асошиейтед прес. "Американският народ си каза думата и избра своя нов шампион", каза Пенс. "Аз съм дълбоко признателен на американския народ, че се довери на този екип и ни даде възможността да служим" на страната, допълни Пенс. Хилари Клинтън призна поражението си в телефонен разговор със своя съперник републиканец Доналд Тръмп, съобщиха световните агенции. Хилари Клинтън се обади на Тръмп, за да признае, че е победена в надпреварата за Белия дом. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 82
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 79
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 78
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 90
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.