« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Госпожа Президент: така „Нюзуик“ отрази победата на Клинтън

Госпожа Президент: така „Нюзуик“ отрази победата на Клинтън Светът Списание ”Нюзуик” излезе с корица за победа на Хилъри Клинтън на президенстките избори в САЩ | Сн.: Getty Images/Guliver
За изборите в САЩ в „Нюзуик“ направиха, каквото всеки предвидлив шеф на списание би направил: два варианта. Но в продажба излезе броят с „Госпожа Президент“. Това пишат британският всекидневник „Гардиън“ и американският „Ню Йорк пост“. Авторитетното седмично списание, не би могло да отрази бързо развитието на събитията на 8 ноември. И то подготви и отпечата броеве, съобразени с двата възможни различни резултата от президентските избори, каквато е нормалната практика в такива случаи, отбелязва „Гардиън“. За зла участ, броят за победата на Клинтън не само е бил подготвен и отпечатан, но и излязъл в разпространение. Около 125 000 екземпляра са били изтеглени от търговската мрежа, както съобщи „Ню Йорк пост“. При тях на корицата заглавието е „Госпожа Президент“ (Madame President) с хубава снимка на усмихнатата Хилъри и с отправка за „Историческото пътуване на Хилъри Клинтън“. Текстът на първата страница продължава с мотива „историческо“. Изборът, пише там, е „уникален по много начини“, тъй като жена кандидат се изправи против „демагог, невиждан по-рано в американската политика“. “Американците из цялата страна – тържествува „Нюзуик“ в своя „неправилен“ брой – директно отхвърлиха типа консерватизъм, базиран върху страх и омраза, който им предлагаше Доналд Тръмп...“. И тъй нататък. За гафа се оказва отговорна фирмата партньор на „Нюзуик“ - „Топикс медиа“, която подготвила за продажба само броя за Клинтън, вярвайки, че ще бъде победител. Макар че на търговците изрично било казано да не пускат нищо преди изборите, някакви количества все пак били продадени. (Тези броеве сигурно вече са библиографска рядкост.) Шефът на „Топикс“ Тони Романдо, цитиран от „Ню Йорк“, отбелязал „Като всички други и ние сгрешихме“ (в прогнозите си). „Продавачите на едро и на дребно бяха помолени да върнат всички броеве, за да доставим екземплярите за президента Тръмп – е пояснил Романдо – Очакваме да се продават много добре, очевидно търсенето е голямо“. Случаят напомня исторически гаф на „Чикаго дейли Трибюн“ след президентските избори през 1948 г., когато вестникът излиза с челно заглавие „Дюи разбива Труман“. Всъщност тогава Хари Труман побеждава републиканския кандидат Томас Дюи. Един брой попаднал в ръцете на Труман и той си го запазил, и се смял на грешката тъй като републикански ориентирания чикагски всекидневник веднъж го атакувал с оскърблението „мухльо“. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 320
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 403
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 295
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 382
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 331
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.