Доналд Тръмп официално е 45-ият президент на САЩ

Избирателната колегия в САЩ официално потвърди победата на Доналд Тръмп на президентските избори. Той получи 304 гласа от общо 538 електори, като 270 му бяха достатъчно, за да обявено официално избирането му за 45-ия президент на САЩ. На 6 януари, на тържествена сесия на американския Конгрес, окончателно ще бъде обявено избирането му за следващия държавен глава на САЩ. Междувременно в няколко щата имаше демонстрации срещу избирането на Доналд Тръмп, особено в Пенсилвания и Мичиган, в които той спечели с малка преднина пред Хилари Клинтън. Протестите събраха обаче само няколкостотин души в цялата страна. Във Вашингтон имаше едва две дузини протестиращи пред хотел "Тръмп Интернешънъл". Те носеха плакати, изобразяващи Тръмп като "марионетка на Путин", пише "Фигаро". Много електори бяха поставени под натиск по пощата, а понякога и под захлахи, да преразгледат потвърждаването на резултата от президентските избори, добавя изданието в сайта си. Доналд Тръмп благодари на американския народ за "смазващата си историческа победа", дори и това да бяха едни от най-напрегнатите президентски избори от 1788 г. насам. "Сега можем да се обърнем към блестящото бъдеще, което ни очаква", заяви новоизбраният президент след решението на Избирателната колегия. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът наложи вето на промените в Закона за Черноморското крайбрежие

  • 24 Юни 2019
  • 61
Президентът Румен Радев наложи вето върху два параграфа от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

ВАП откри нарушения при облагането с данъци на имоти в курортите

  • 24 Юни 2019
  • 52
При поредна проверка по реда на надзора за законност на Върховната административна прокуратура (ВАП) са открити сериозни нарушения при определяне на размера на местните данъци в наредби, приети от общинските съвети, съобщават от институцията.

Фирми без регистрация по ДДС сменят касовите си апарати до 30 юни

  • 24 Юни 2019
  • 95
Остават 6 дни, в които фирмите, нерегистрирани по ДДС и които не ползват софтуер за управление на продажбите, трябва да сменят касовите си апарати, съобразно изискванията на Наредба Н-18, напомнят от Национална агенция за приходите.

Над 2.1 млн. пенсионери с увеличение на пенсиите с 5.7% от 1 юли

  • 24 Юни 2019
  • 98
Над 2 130 000 пенсионери ще получат увеличение с 5,7% на пенсиите си от 1 юли 2019 година, съобщиха от НОИ. Увеличение със същия процент от 1 юли ще има и при пенсиите, приравнени на минималния размер за съответния вид пенсия, включително и за отпуснатите през 2019 година.

Тракийци от цялата страна се събраха на Минералните бани

  • 24 Юни 2019
  • 89
За поредна година Тракийският събор „Памет за Тракия” събра тракийци от цялата страна и огласи поляните на парк „Минерални бани” в кв. Ветрен с народна музика на прекрасни изпълнители. На събора присъстваха над 3000 души, сред които групи от големите тракийски дружества в страната.