Природните бедствия нанесли щети за $175 млрд. през 2016-а

Природни бедствия, включително бури и земетресения, са нанесли щети за 175 млрд. долара през 2016 година. Това обяви германският презастрахователен гигант "Мюних Ре". Това са най-високите стойности от 2012 година насам, съобщава Агенция "Франс прес". Докато годината се сблъсква с две трети ръст на финансовото въздействие на катастрофите по света, жертвите от природни бедствия през 2016 г. са били далеч по-малко в сравнение с предходната година. Регистрирани са 8700 смъртни случая в сравнение с 25 400. "Мюних Ре" посочва двете земетресения на японския остров Кюшу през април и наводненията в Китай през юни и юли като най-опустошителните природни явления. Те са стрували 31 млрд. долара на Япония и 20 млрд. долара на Китай. Северна Америка е преживяла най-голям брой бедствия от 1980 г. насам - 160. Ураганът "Матю" през октомври е бил най-голямото бедствие в региона. Само в Хаити е причинил смъртта на 550 души. Щетите са за 10.2 млрд. долара. Междувременно Канада се е борила с горски пожари през май, след пролетни горещи вълни и суша. Те са нанесли щети за около 4 млрд. долара. Лятото пък донесло сериозни наводнения в южната част на САЩ. Щетите са за 10 млрд. долара. Серията от бури в Европа в края на май и началото на юни е предизвикала наводнения, които са нанесли щети за 6 млрд. долара. Наводненията засегнаха особено тежко Германия и френската столица Париж. Като цяло наводненията съставляват 34 % от загубите - в сравнение със средно 21 % в последните 10 години, посочват от "Мюних Ре". Прегледът на свързаните с времето катастрофи през 2016 г. показва потенциалните ефекти от нерегистрираните климатични промени, коментират от компанията. Експертите уточняват, че самите отделни събития никога не могат да бъдат отнесени директно с климатичните промени. https://news.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 94
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 79
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 90
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 89
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 81
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.