Природните бедствия нанесли щети за $175 млрд. през 2016-а

Природни бедствия, включително бури и земетресения, са нанесли щети за 175 млрд. долара през 2016 година. Това обяви германският презастрахователен гигант "Мюних Ре". Това са най-високите стойности от 2012 година насам, съобщава Агенция "Франс прес". Докато годината се сблъсква с две трети ръст на финансовото въздействие на катастрофите по света, жертвите от природни бедствия през 2016 г. са били далеч по-малко в сравнение с предходната година. Регистрирани са 8700 смъртни случая в сравнение с 25 400. "Мюних Ре" посочва двете земетресения на японския остров Кюшу през април и наводненията в Китай през юни и юли като най-опустошителните природни явления. Те са стрували 31 млрд. долара на Япония и 20 млрд. долара на Китай. Северна Америка е преживяла най-голям брой бедствия от 1980 г. насам - 160. Ураганът "Матю" през октомври е бил най-голямото бедствие в региона. Само в Хаити е причинил смъртта на 550 души. Щетите са за 10.2 млрд. долара. Междувременно Канада се е борила с горски пожари през май, след пролетни горещи вълни и суша. Те са нанесли щети за около 4 млрд. долара. Лятото пък донесло сериозни наводнения в южната част на САЩ. Щетите са за 10 млрд. долара. Серията от бури в Европа в края на май и началото на юни е предизвикала наводнения, които са нанесли щети за 6 млрд. долара. Наводненията засегнаха особено тежко Германия и френската столица Париж. Като цяло наводненията съставляват 34 % от загубите - в сравнение със средно 21 % в последните 10 години, посочват от "Мюних Ре". Прегледът на свързаните с времето катастрофи през 2016 г. показва потенциалните ефекти от нерегистрираните климатични промени, коментират от компанията. Експертите уточняват, че самите отделни събития никога не могат да бъдат отнесени директно с климатичните промени. https://news.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 32
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 17
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 45
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.

Без синя зона в празничните дни до 6 май, активират зелената на 2 май

  • 25 Апр 2019
  • 64
Община Бургас уведомява своите жители и гости, че паркирането в синя зона ще е безплатно в дните от 26 до 29 април, както и през празничните 1 и 6 май.

Специални мерки за сигурност ще има за празниците

  • 25 Апр 2019
  • 51
МВР и Пътната агенция предвиждат специални мерки за сигурност за празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по основните пътища в страната. Униформените ще проверяват водачите за алкохол, наркотици и превишена скорост.