ФБР арестува шеф на ”Фолксваген”, замесен в ”Дизелгейт”

ФБР арестува шеф на ”Фолксваген”, замесен в ”Дизелгейт” Светът Заводът на ”Фолксваген” в германския град Волфсбург | Сн.: EPA/БГНЕС
Служители на ФБР са арестували в събота шеф на "Фолксваген" във връзка със скандала "Дизелгейт", съобщиха днес "Ню Йорк таймс" и Франс прес. Федералните агенти са задържали във Флорида Оливер Шмит, ръководил през 2014-2015 г. германската автомобилостроителна компания. "Ню Йорк таймс" има информацията от два анонимно представени източника. "Дизелгейт" гръмна, след като се разбра, че е инсталиран софтуер, който неутрализира тестовете за газови емисии. Така произведени са около 11 милиона дизелови автомобила на VW, което им позволява да изпускат в атмосферата азотни оксиди над 40 пъти повече от допустимото, пояснява АФП. Съдебни искове в щатите Ню Йорк и Масачузетс са разкрили, че Шмит е играл ключова роля незаконната операция на фирмата да остане скрита от регулаторните органи в САЩ. Очаква се още днес той да се изправи пред съд в Детройт. Както говорител на компанията в Германия, така и неин представител в САЩ, не са пожелали да коментират новината за ареста. Германският производител отдавна се стреми да сътрудничи с американските власти за уреждане на случая "Дизелгейт". В петък "Ню Йорк таймс" съобщи, че "Фолксваген" е на път да се споразумее с американското министерство на правосъдието и да плати 2 милиарда долара глоба заради скандала. Отделно компанията плаща обезщетения и търпи огромни загуби от връщането на автомобили за корекция на софтуера. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

0 #1 Thelma 13-11-2018 22:25
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website
(they approve all websites), for more info simply search
in gooogle: boorfe's tips monetize your website

my web page :: BestCeleste: https://CleverTonya.blogspot.com
Отговор

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 90
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 76
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 87
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 86
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 78
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.