« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Седем кандидати си оспорват поста на председател на Европейският парламент

Напускащият председател на Европейския парламент Мартин Шулц обяви официално имената на кандидатите за поста, който той ще освободи. Парламентът ще гласува утре, след като кандидатите направят кратки изявления за плановете си за следващите две години и половина. Преди първия тур на гласуване кандидатите за поста са: – Елеонора Форенца (ЕОЛ/СЗЛ, Италия),  – Джийн Ламбърт (Зелени/ЕСА, Великобритания), – Джани Питела (С&Д, Италия), – Лауренциу Ребега (ЕНС, Румъния), – Хелга Стeвeнс (ЕКР, Белгия), – Антонио Таяни (ЕНП, Италия); – Ги Верхофстад (АЛДЕ, Белгия). Предварителен график на гласуването Пленарното заседание на 17 януари започва в 10 часа българско време с кратки изявления на кандидатите, след което ще последват до четири тура на тайно гласуване. Заседанието ще бъде ръководено от напускащия председател Мартин Шулц. – 10:00 часа българско време – Триминутни изявления на всеки кандидат, последвани от първо гласуване; – 12:30 часа българско време – Резултатът от първото гласуване ще бъде обявен; – 16:00 часа българско време – Резултатът от второто гласуване ще бъде обявен; – 20:00 часа българско време – Резултатът от третото гласуване ще бъде обявен; – 22:00 часа българско време – Резултатът от четвъртото гласуване ще бъде обявен. Кой може да се кандидатира Всеки един депутат може да бъде кандидат за председател, стига да е предложен от политическа група или от поне 5% от всички евродепутати, т.е. от 38 депутати. Кандидатът, който събере абсолютно мнозинство от подадените гласове, т.е. 50% плюс един глас, се обявява за председател на Парламента. При гласуването празните и невалидните бюлетини не се вземат предвид при изчисляване на необходимото мнозинство. Ако при първото гласуване няма победител, същите или други кандидати могат да бъдат номинирани за втори тур на гласуването при същите условия. Ако се налага, може да се проведе и трети тур по същите правила. Ако никой не събере абсолютно мнозинство от гласовете в рамките на три гласувания, двамата кандидати с най-висок брой гласове в третия тур продължават в четвърти тур, където кандидатът, който получи повече гласове, се обявява за председател на Парламента. В случай на равенство на гласовете по-възрастният кандидат се обявява за победител.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 199
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 231
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 184
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 228
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 198
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.