Европейският парламентът дебатира по последиците от британския референдум

Евродепутатите ще се срещнат в Брюксел във вторник от 11.00 ч. българско време за извънредна пленарна сесия след британския референдум за членство в ЕС. Лидерите на политическите групи ще обсъдят последиците от вота с председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер и представител на нидерландското председателство на Съвета. В 13.00 ч. българско време те ще гласуват необвързваща резолюция, с която ще допринесат за дискусиите на лидерите на ЕС по същия въпрос в сряда. В съвместен проект на резолюция, изготвен от ЕНП, С&Д, АЛДЕ и Зелените, се казва, че волята, изразена от народа на Обединеното кралство, трябва да бъде изцяло и напълно зачетена чрез бързо и последователно прилагане на процедурата за оттегляне, за да се избегне вредната за всички несигурност. Групите на ЕКР, ЕОЛ/СЗЛ и ЕНС представиха свои собствени резолюции. Парламентът ще трябва да одобри каквото и да е споразумение за оттегляне, постигнато с Обединеното кралство, както и за новите форми на взаимоотношения между Обединеното кралство и ЕС. Гледайте дебата на живо по ЕП Live и EbS +.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Световноизвестният струнен квартет BOND изнася концерт в Бургас

  • 24 Апр 2019
  • 73
Най-успешният струнен квартет за всички времена BOND ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас по случай 20-годишния си юбилей на сцената.

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

  • 24 Апр 2019
  • 63
Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен".

Спират тировете за голямото пътуване по Великден

  • 24 Апр 2019
  • 78
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от главните пътища на страната, съобщават от АПИ.

Моцарт и Шопен за Великденския концерт в операта

  • 24 Апр 2019
  • 84
Едни от най-знаковите симфонични произведения на Моцарт ще бъдат представени по време на Великденския концерт на Държавна опера – Бургас в четвъртък в 19 ч. „С музиката на Моцарт и Шопен“ е името на проекта, подготвен за отбелязването на светлия християнски празник.

Бургазлии предпочитат да декларират годишните си доходи по интернет

  • 24 Апр 2019
  • 81
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица в НАП Бургас се подава по интернет с ПИК на Националната агенция за приходите или електронен подпис. Дни преди края на кампанията, която приключва на 30 април, годишните си доходи са декларирали близо 25 000 бургазлии.