За света най-добрата страна е Швейцария, България е 63-та

Швейцария е начело, а България е 63-та в класацията на най-добрите страни в света, публикувана редовно всяка година от американското списание "Ю Ес Нюз енд Уърлд Рипорт".   Класацията се изготвя въз основа на допитване до 21 000 граждани от 36 страни от всички региони на света. От тях се иска да оценят 80-те страни по няколко показателя.   Така в очите на света Швейцария заема челната позиция заради гражданското си общество, бизнес климата и качеството на живот. Страната, както изглежда, предлага "почивка от оглавявания от Запада либерален политически ред, сблъскващ се с популистки настроения и авторитарни политици", се отбелязва в доклада. Челната петица се оформя от Канада, Великобритания, Германия и Япония. Челната десятка се допълва от Швеция, САЩ, Австралия, Франция и Норвегия.   В дъното на класацията, съставена от общо 80 страни, са Алжир, Иран и Сърбия. Китай е на 20-то място, Русия - на 27-мо място, Гърция - на 29-то, Турция на 36-то. В общата класация България е на 63-о място от 80-те класирани страни, зад Колумбия и преди Тунис. Миналата година тя е била на 48-о място, но тогава в класацията бяха включени само 60 държави.   Допитването показва още, че САЩ си остават най-влиятелната страна в света, а Русия е на второ място, но разликата между двете намалява.   За година САЩ са слезли от 4-то на 7-мо място в класацията, като според авторите на изследването това се дължи на последните президентски избори там. Целият свят наблюдаваше тези избори и по-голямата част от него не хареса онова, което видя, отбелязва "Ю Ес Нюз енд Уърлд Рипорт".   Над 70 процента от участниците в изследването са загубили от уважението си към САЩ заради „токсичната природа на президентските избори“. Това усещане, комбинирано с „глобалното отвращение от Доналд Тръмп“, е причина за загубените позиции в световната класация.   Според изследването около 60 на сто от хората по света са подкрепяли кандидатурата на Хилари Клинтън. Най-ниска е била подкрепата за Тръмп в Мексико (само 4,6%) и в Южна Корея (8,6%). Ниска е била подкрепата за него и в европейските страни, като например Франция, Германия, Норвегия и Дания. http://www.mediapool.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 226
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 210
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 215
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 499
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 469
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.