« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Извънредно положение и сблъсъци в Ротердам!

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб обяви извънредно положение снощи в опит да спре протурския протест пред турското консулство в града. БТА съобщи, че допълнителните правомощия са с цел да се гарантира сигурността в центъра на града. В по-късните часове полицията напълно разпръсна демонстрантите. БГНЕС съобщи, че около 2 000 привърженици на турския президент Реджеп Ердоган са били мирно избутани. Страстите обаче се нажежили отново след новината, че министърът на семейството и социалната политика Фатма Бетул Саян Кая е била принудена да напусне Ротердам, без да може да говори пред турците в Холандия. Скандалът между турския външен министър Мевлют Чавушоглу и Холандия се разраства от вчера. Чавушоглу заяви, че ще отиде на митинг в Ротердам, въпреки че кметът Ахмед Абуталеб забрани посещението му. Той заплаши холандските власти с тежки санкции, ако попречат на визитата, предаде Франс прес. "Отивам в Ротердам. Ще наложим тежки санкции на Холандия, ако попречи на посещението", каза Чавушоглу пред телевизия Си Ен Ен Тюрк. В отговор на това холандското правителство оттегли разрешението за кацане на самолета на Чавушоглу, съобщава Асошиейтед прес. Изказа се и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който критикува остро решението на холандските власти да не позволят на самолета с турския външен министър Мевлют Чавушоглу да кацне в Холандия, и даде да се разбере, че Анкара ще отговори със същите мерки, предаде ТАСС: "Ще видим, Холандия, как след това твои самолети ще летят в Турция. Говоря за дипломати, а не за обикновените граждани. Техните пътувания са отделна тема", каза Ердоган на митинг в Истанбул. Президентът заяви, че в Хага "не знаят как да водят политика и международна дипломация". В Анакара протестиращи замеряха сградата на холандското посолство с яйца. Демонстрация имаше и в Истанбул. Дипломатическият скандал между Холандия и Турция става дни преди холандските парламентарни избори. Всички политически сили в Холандия подкрепиха решенията и действията на холандското правителство. /КРОСС/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 41
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 51
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 101
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 97
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.