Атентаторът в Санкт Петербург е киргизстанец

14 са вече жертвите след взрива в метрото на Санкт Петербург. Двама са в тежко състояние, съобщи за БНТ и.д. генерален секретар в Санкт Петербург Светлозар Панов. Органите на реда в града съобщиха, че терористът е родом от Средна Азия и е бил свързан със сирийските бунтовници, предаде ТАСС. "Установено е, че заподозреният в извършването на терористичния акт, е роден в нашата страна", заяви междувременно Рахат Сулайманов, от Държавния съвет за национална сигурност на Киргизстан. По думите му преди известно време заподозреният е получил руско гражданство. "Ако се съди на характера на нараняванията, е действал терорист-самоубиец. Взривното устройство е било прикрепено към тялото му, или се е намирало в раница, или го е държал в ръцете си, на нивото на корема. За това говори и фактът, че всички, които са били наблизо, имат характерни наранявания в областта на корема", е заявил източникът.  Самоличността на атентатора е установена. "Той действително е родом от Средна Азия и е имал връзка със сирийските бунтовници", съобщава източникът. Според първоначалните данни от разследването, атентаторът е стоял недалеч отвратата, близо до средата на вагона. "В средата на вагона е намерена ръката му с жици, които са изпратени за изследване", е заявл още източникът пред ТАСС. Взривеното в метрото устройство е аналогично с това, което бе обезвредено на станция "Площадь восстания". Силата на взривното устройство е 200-300 гр. тротилов еквивалент. Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е обадил по телефона на руския си колега Владимир Путин, за да изрази съболезнования за терористичния акт в Санкт Петербург, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Двамата лидери са се обединили около мнението, че трябва да се борят заедно с тероризма. Тръмп е предложил помощ в разследването на атентата и изправянето на виновните пред правосъдието.   http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 44
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 66
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 59
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 66
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 68
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.