« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Официално: Акбаржон Джалилов е терористът-камикадзе

Официалният представител на Следствения комитет на Русия Светлана Петренко съобщи, че Акбаржон Джалилов е извършителят на атентата в метрото в Санкт Петербург. Тя потвърди, че останки от атентатора са открити в третия вагон на взривената мотриса, съобщи ТАСС. Петренко каза още, че 22-годишният киргизстанец с руски паспорт е и човекът, оставил бомбата на метростанция "Площадь Восстания", която вчера бе открита и обезвредена от сапьори. "Криминалисти откриха генетични следи от Джалилов по чантата, оставена на метростаниця "Площадь Восстания", в която бе взривното устройство. Заключенията на експертизата и записите от камерите за видеонаблюдение в метрото ни дадоха достатъчно основания да смятаме, че именно мъжът, извършил атентата, е оставил и чантата с бомбата на другата метростанция", обясни Светлана Петренко. По-рано днес Държавният комитет за национална сигурност на Киргизстан е разпитал родителите и по-малкия брат на предполагаемия атентатор в метрото в Санкт Петербург. Властите в Киргизстан също потвърдиха, че терористът от Санкт Петербург е роденият в Киргизстан през 1995 г. и гражданин на Русия Акбаржон Джалилов. Той е родом от град Ош - втория по големина град след столицата Бишкек. Спецслужбите се опитват да установят кога младежът се е увлякъл по идеите на радикалния ислям и с кои са хората, с които е поддържал връзка през последните месеци. Майката и братът на Джалилов живеят в Ош, а баща му е пристигнал от Русия, където живее и работи от години, съобщи пред "Интерфакс" представител на спецслужбите. След разпита, роднините на 22-годишиня Акбаржон са били освободени. Съседи на семейството споделиха пред руската агенция, че Акбаржон бил автомонтьор и тенекеджия. С това се занимавал и в Русия, като отношенията му с работодателя му били добри. Младежът не се бил връщал в родината си няколко години. Акбаржон Джалилов получил руски паспорт през 2011 г. в Генералното консулство на Русия в Ош по заявление на баща му, който още тогава е бил гражданин на Руската Федерация. След като синът получил паспорт, баща му го отвел в Санкт Петербург, където двамата работили заедно в автосервиз. По официални данни при вчерашната терористична атака загинаха 14 души, а 51 са пострадалите. 12 от тях са в тежко състояние. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 145
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 176
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 186
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 200
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 174
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение