« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Три взрива в Дортмунд били насочени против ”Борусия”

Трите експлозии, станали в Дортмунд близост до автобуса на местния футболен отбор "Борусия", са били насочени пряко против превозното средство на футболистите. Това съобщи пред журналисти началникът на градската полиция Грегор Ланге, цитиран от БТА. Той заяви: "Рискът от терористична атака не е нов. Ние сме готови за това от дълго време. Но не искам да навеждам на мисълта, че става дума за терористична атака. Всичко това се разследва сега много професионално". Все още не е установено за какви точно взривни устройства става дума. Те вероятно са били скрити в жив плет край паркинг и са избухнали при преминаването на автобуса с футболистите. Местната прокуратура пък съобщи, че в зоната на взривовете е намерено писмо, чиято автентичност се проверява. Прокурорката Сандра Люке каза, че в него "се поема отговорност за атаката", предаде Асошиейтед прес. Обаче в този етап от разследването подробности няма да бъдат дадени. Трите взрива отекнаха снощи около 19.15 ч местно време близо до хотела, в който бе отседнал екипът на "Борусия". Футболистите трябваше същата вечер да имат мач срещу Монако. Срещата от Шампионската лига бе отложена за днес. При експлозиите бе ранен защитникът на "Борусия" Дортмунд Марк Бартра. Той бе откаран в болница с фактура на лъчевата кост на дясната китка и е подложен на операция, каза говорител на клуба. В ръката на футболиста имало и "чуждо тяло". Полицай също е бил ранен при трите експлозии в Дортмунд, насочени срещу автобуса, с който пътуваше "Борусия", предаде ДПА. Той е шофирал пред автобуса, ескортирайки го на път за стадиона, където вчера вечерта трябваше да има мач. Днес в града ще бъдат разположени много полицаи, за да гарантират сигурността по време на футболната среща, предаде Ройтерс. Полицията прати дрон да издирва други подозрителни предмети и експлозиви. В района на хотела е бил открит още един подозрителен предмет, но ставало дума за имитация на взривно устройство, предаде ТАСС. Германският "Билд" съобщава, че взривните устройства са били самоделни от типа тръбни бомби, предаде Франс прес. Полицията издирвала и кола с чужда регистрация, добавя вестникът. По повод взривовете германският министър на правосъдието Хайко Маас написа в Туитър, че новините са "шокиращи и че в мислите си е с играчите на "Борусия". Същото заяви и министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер. Председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изрази в Туитър подкрепата си за "Борусия". Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино осъди "тревожния инцидент". http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 184
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 225
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 238
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 240
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 215
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение