« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Русия обмислят забрана на алкохола в почивните дни

Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за формиране на здравословен начин на живот забрана върху продажбите на алкохол в почивни дни. Експерти на министерството заявили пред вестника, че в момента руските власти не вземат достатъчно мерки срещу злоупотребите с алкохол и за превенция на алкохолизма, пише "Известия", цитиран от БТА. Местните власти в субектите на Руската федерация са упълномощени да ограничават времето, условията и местата за продажба на спиртни напитки, дори изцяло да забраняват продажбата им на дребно, напомня изданието. Съответният закон "За държавно регламентиране на производството и оборота на етилов спирт . . ." забранява и продажбите на алкохол от 23.00 до 08.00 ч. в цялата страна. Обикновено обаче местните власти не ограничават продажбите на алкохолна продукция през уикендите, а в празнични дни като Деня на победата или по абитуриентските балове. Най-сериозни ограничения има в Чукотския автономен окръг. В някои села от региона няма начин да се купят спиртни напитки от един до шест дни в седмицата. А в село Краснено например изобщо не се продава алкохол. През почивните дни по принцип се пие повече алкохол, но едва ли някой ще тръгне да се запасява още през работната седмица. Подобни инициативи създават предпоставки за продажба на нелегални ментета, коментира руският бизнес експерт Андрей Карпов. Преди няколко месеца в Русия избухна скандал, след като десетки хора, пили от безалкохолния коктейл "Таймаут", починаха. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 64
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 71
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 111
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 109
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.