Самолет излетя със 191 пътници и кацна със 192: Българче се роди на борда

Българче се роди на борда на Луфтханза. Малкият Николай е роден по време на полет високо над облаците и Атлантическия океан, съобщиха от авиопревозвача. На 26 юли полетът на Lufthansa LH543 от Богота до Франкфурт определено беше различен както за пътници, така и за екипажа. 38-годишната българка Десислава роди момче по време на полета над Атлантическия океан. Майката и бебето са добре. Часът на раждане е 12:37 ч. (10:37 UTC). Височината на полета по това време над Северния Атлантик е 39 000 фута(около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина. Самолет Airbus A340-300 с регистрация D-AIFC (име "Gander/Halifax") излита от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 ч. местно време с общо 191 пътници и 13 членове на екипажа. По време на полета жената изпитва симптоми на преждевременно раждане. Екипажът премества някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превръща във временна родилна зала. Цялата площ е затворена с преграда. Раждането протича без усложнения и съдействие за него е оказано от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници. Майката Десислава благодари на всички, които са помогнали и дава на детето си името Николай. За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза последваща медицинска грижа, капитанът на полета решава да направи междинно кацане в Манчестър. В 13:09 ч. местно време самолетът каца вече със 192 пътници на борда. След като медицинските екипите поемат майката и бебето, необикновеният полет продължава по направление към Франкфурт и каца в 17:28 ч. местно време. "Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. Целият екипаж свърши една изключителна работа, при това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето", споделя Курт Майер, капитан на полет LH543. "След кацането отидох незабавно при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми", казва Майер. "Когато бебето се роди, информирах останалите пътници чрез интерком системата. Всички аплодираха и бяха много щастливи, че всичко е минало добре", споделя Каролин ван Ош, старша стюардеса на полета. "От името на екипажа, бих искала да благодаря на лекарите, които ни подкрепиха. Пожелаваме на семейството всичко най-добро". Ражданията на борда са голяма рядкост. От 1965 г. това е единадесетото раждане по време на полет на Lufthansa. Източник: dariknews

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 74
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 74
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 117
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.