« октомври 2017 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Каталуния е в обща стачка

От футболния клуб "Барселона" до прочутата катедрала "Саграда Фамилия", спирането на работа в знак на протест е придружено от демонстрации навсякъде в автономната област Каталуния. След референдума за независимост, проведен незаконно според централната власт в Мадрид, и полицейското насилие, което беляза допитването в автономната област, днес цяла Каталуния е в обща стачка. Дори и да остават неясни последствията от тази политическа криза, едно нещо е сигурно: сблъсъкът между Мадрид и Барселона не отслабва и нито каталунското правителство, нито Мадрид имат намерение да отстъпят, пише "Фигаро". Над 40 синдиката и асоциации призоваха каталунците да спрат работа заради „големите нарушения на правата и свободите“. Към стачката се присъедини градският транспорт, включително барселонското метро, спират 151 влака, като според местното законодателство услугите ще се изпълняват на 25% от капацитета. Включват се и местни фирми, структури, магазини, както и футболният клуб „Барселона“. Междувременно е планирано до края на седмицата местният парламент да одобри прокламацията за независимост, а събранието на Конгреса ще прецени какви мерки ще бъдат взети оттук нататък за откъсването на Каталуния от Испания, съобщава специалният пратеник на бТВ в Барселона. Премиерът на областта Карлес Пучдемон призова Европейската комисия (ЕК) да посредничи за разговори между Мардид и Барселона. Утре Европейската комисия ще се занимава със сепаратистките действия в Каталуния. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

0 #1 Inez 10-10-2017 09:42
Michelle called out to Andrew, Have you decided which room you want.
Then he stepped in behind Sherry and put his hands on her
hips; she wiggled her ass at him again, looking back over
her shoulder at him.

My homepage: pdf: http://knihypdf.webz.cz/Knihyse09.html
Отговор

Най-четени

Маслото, което ядем е менте

  • 20 Окт 2017
  • 259
От изследвани десет марки краве масло от Българска национална асоциация БНА "Активни потребители" само в две няма проблеми.

Хора в неравностойно положение играят баскетбол на колички в Бургас

  • 20 Окт 2017
  • 261
В Бургас ще е домакин на решителния кръг от държавното първенство по баскетбол на колички, сезон 2017.

Избраха лого за Международното математическо състезание в Бургас догодина

  • 20 Окт 2017
  • 258
Община Бургас благодари на всички ученици, които с желание и креативност се включиха в конкурса за лого на Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition), което ще се проведе догодина в нашия град.

Повече от година измамник се представя за шеф на кабинета на омбудсмана

  • 20 Окт 2017
  • 282
Повече от година едно лице обикаля България и злоупотребява с институцията на омбудсмана, като подвежда и успява да измами ръководствата на университети, държавни институции и големи фирми, представяйки се като ръководител на кабинета на омбудсмана.

Чистят канала на Атанасовското езеро

  • 20 Окт 2017
  • 296
Започна почистването на канала, който свързва Атанасовското езеро в Бургас с Черно море.