Каталуния е в обща стачка

От футболния клуб "Барселона" до прочутата катедрала "Саграда Фамилия", спирането на работа в знак на протест е придружено от демонстрации навсякъде в автономната област Каталуния. След референдума за независимост, проведен незаконно според централната власт в Мадрид, и полицейското насилие, което беляза допитването в автономната област, днес цяла Каталуния е в обща стачка. Дори и да остават неясни последствията от тази политическа криза, едно нещо е сигурно: сблъсъкът между Мадрид и Барселона не отслабва и нито каталунското правителство, нито Мадрид имат намерение да отстъпят, пише "Фигаро". Над 40 синдиката и асоциации призоваха каталунците да спрат работа заради „големите нарушения на правата и свободите“. Към стачката се присъедини градският транспорт, включително барселонското метро, спират 151 влака, като според местното законодателство услугите ще се изпълняват на 25% от капацитета. Включват се и местни фирми, структури, магазини, както и футболният клуб „Барселона“. Междувременно е планирано до края на седмицата местният парламент да одобри прокламацията за независимост, а събранието на Конгреса ще прецени какви мерки ще бъдат взети оттук нататък за откъсването на Каталуния от Испания, съобщава специалният пратеник на бТВ в Барселона. Премиерът на областта Карлес Пучдемон призова Европейската комисия (ЕК) да посредничи за разговори между Мардид и Барселона. Утре Европейската комисия ще се занимава със сепаратистките действия в Каталуния. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

0 #1 Inez 10-10-2017 09:42
Michelle called out to Andrew, Have you decided which room you want.
Then he stepped in behind Sherry and put his hands on her
hips; she wiggled her ass at him again, looking back over
her shoulder at him.

My homepage: pdf: http://knihypdf.webz.cz/Knihyse09.html
Отговор

Най-четени

Дариха модерен дрегер за наркотици на полицията

  • 21 Мар 2018
  • 39
Електронната система Dräger DrugTest 5000, улавяща наличието на шест наркотични вещества в човешкия организъм, бе дарена днес от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов на ОДМВР – Бургас за нуждите на Районното управление в крайморския град.

Роснефт и Еni откриха петрол в Черно море

  • 21 Мар 2018
  • 43
Роснефт и Eni са завършили проучванията на лицензионен участък от Черно море- "Западно-Черноморска площадка". Установено е с голяма вероятност в участъка да има сериозни залежи на петрол.

Модерните биотехнологии ще изучават новите студенти на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 21 Мар 2018
  • 36
Ръководството на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, продължава и тази година тенденцията да обогатява профила си с модерни и атрактивни специалности. И тази учебна година те са съобразени изцяло с търсенето на бизнеса.

Рокерите от Нощни вълци обикалят Балканите

  • 21 Мар 2018
  • 52
Членове на руския рокерски клуб Нощни вълци, известен с верността си към президента Владимир Путин, започна обиколка из Западните Балкани. Около 20 рокери от клуб Нощни вълци влязоха вчера в сръбската част на Босна и Херцеговина от Сърбия, съобщи Асошиейтед прес.

Теленор продаде активите си в Източна Европа

  • 21 Мар 2018
  • 57
Теленор подписа споразумение за продажба на своите активи в Централна и Източна Европа на PPF Group за сумата от 2,8 милиарда евро. Трансакцията включва изцяло притежаваните от Теленор предприятия в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation.