« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Директорът на ЦРУ: Без въпроси, ако Ким Чен Ун изведнъж умре

Директорът на ЦРУ Майк Помпео призова да не му се задават въпроси, ако севернокорейският лидер Ким Чен Ун изведнъж умре. „Ако Ким умре, имайки предвид историята на ЦРУ, просто няма да говоря за това. Някой може да помисли, че това е случайно“, каза той с усмивка пред форум на служители от националната сигурност, съобщи Dariknwes.bg. Медиите припомнят, че ЦРУ има тъмна история в опити за ликвидирането на лидерите на Иран, Куба, Конго, Виетнам и Чили. По-рано тази година Северна Корея заяви, че ЦРУ се опитало да убие Ким с помощта на южнокорейските разузнавателни служби. Директорът на ЦРУ посочи, че правителството на Ким е на крачка от създаването на ядрена ракета, която би могла да удари цели в САЩ, и би трябвало да се работи, за да се предотврати това. „Сега те са достатъчно близо до възможността и от гледна точка на американската политика, ние трябва да се държим така, сякаш сме на прага да постигнат тази цел”, каза Помпео. Той подчерта, че ЦРУ не знае със сигурност кога КНДР ще има междуконтинентална балистична ракета, способна да носи ядрени бойни глави, но това няма значение, тъй като перспективата е до месеци. „Президентът заяви много ясно - той е готов да гарантира, че Ким Чен Ун няма да получи способността да държи Америка в риск. Това ще бъде предотвратено с военна сила, ако е необходимо”, поясни директорът на ЦРУ. През септември авторитетният американски всекидневник "Ню Йорк таймс" цитира изявлението на министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис, че САЩ "държат отворена вратата" за военно разрешаване на въпроса с провокативното поведение на Северна Корея. "Ако САЩ и техните съюзници досега не са свалили никоя севернокорейска ракета, то е защото Пхенян все още не е изстрелял такава, която пряко да заплашва американска или японска територия. Това обаче може да се промени, казал той. "Засега севернокорейските ракети падат "в средата на океана". Ако те обаче се окажат насочени срещу Гуам или американска територия, това ще наложи друг отговор", заяви тогава Матис. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 173
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 210
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 225
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 229
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 204
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение