Необичайно наказание за пиратство в САЩ

Американски интернет доставчик предприе крути мерки срещу пиратството на съдържание от своите клиенти. Всички те са получили предупредително писмо от своя доставчик, че в случай на пиратство... ще им бъде спирано отоплението в домовете. Става въпрос за компанията Armstrong Zoom с над един милион клиенти. Тя действа в северните райони на САЩ, където зимата често е много сурова. Сред местните жители са особено популярни т.нар. смарт-термостати за отоплението, които могат да се включват и изключват отдалечено с цел икономии. В своето писмо Armstrong Zoom предупреждава нарушителите на чужди авторски права върху интелектуална собственост, че ще понижи нивото им на обслужване до минимум. Компанията ще идентифицира нарушителите по жалби, подадени срещу едни или други IP адреси, съобщи TorrentFreak, цитиран от technews.bg. „Имайте предвид, че това ще засегне други услуги, свързани с вашия тарифен план, включително възможността за дистанционно управление на термостат или използване на услуги за видеонаблюдение”, се казва в писмото. Към момента притежателите на авторски права могат да подават към доставчиците жалби за посегателства върху тяхната интелектуална собственост. Провайдерите не са задължени да реагират на всяка жалба и да изпращат съобщения към клиентите си, но при регулярни нарушения следва да предприемат мерки. Мерките не са регламентирани. Някои доставчици се ограничават само до предупреждения, други прекъсват връзката или блокират достъпа до услуги. Има и оператори, които изискват от потребителите да преминат курс за спазване на авторските права. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 53
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 31
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 65
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 54
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 58
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.