« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Путин и Тръмп се срещнат в Хелзинки на 16 юли

Президентите на САЩ и на Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин, ще се срещнат на 16 юли в столицата на Финландия Хелзинки, предадоха световните агенции, цитирайки Белия дом и Кремъл. Тръмп ще бъде в Европа за среща на високо равнище на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел. На 13 юли е очакван в Лондон. На 15 юли Путин ще присъства на закриването на Мондиала в Русия. Двамата лидери ще обсъдят въпроси, свързани с националната сигурност и двустранните отношения, гласят официалните съобщения. Вчера съветникът в Кремъл Юрий Ушаков каза, че срещата между Путин и Тръмп ще се проведе в "трета страна", но и неутрална, каквото е и условието на Русия. Той увери, че мястото на срещата ще бъде съобщено днес. Имаше предположение, че Путин и Тръмп може да се срещнат във Виена. Преди лидерската среща ще има и среща на дипломатическо равнище, вероятно между руския външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Майк Помпейо, съобщи днес руският заместник-външен министър Сергей Рябков. Новината за срещата на върха на 16 юли в Хелзинки дойде след визитата на съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън в Москва. Прекият контакт между двамата държавни глави съвпада с националния интерес на САЩ, подчерта вчера след срещата си с Путин Джон Болтън. Той изтъкна важността от този контакт въпреки разногласията между Тръмп и Путин. Съветникът на Тръмп по националната сигурност разкри, че с Путин е обсъдил теми, като стратегическата стабилност в света, контрола върху ядрените оръжия, разоръжаването, кризите в Сирия и Украйна, както и въпроса с ядрените и ракетни програми на Северна Корея и излизането на САЩ от ядрената сделка с Иран. Може да се очаква, че върху тези теми ще дискутират и двамата президенти ма 16 юли. Болтън не изключи Тръмп и Путин да говорят и за евентуалното връщане на Русия в Г-8 и заедно с това отбеляза, че от срещата не е задължително да произтекат конкретни резултати. Според Болтън обаче двамата президенти се надяват тя да подобри двустранните отношения. Друг въпрос от общ интерес със сигурност ще е Мондиала. Болтън каза вчера преди срещата си с Путин, че би искал да разбере как Русия е успяла да се справи толкова успешно със Световното първенство по футбол. САЩ ще бъдат една от страните домакини на Мондиала през 2026 г. (заедно с Канада и Мексико). / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 209
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 262
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 278
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 273
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 250
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение