ЕК дава Унгария на Съда на ЕС заради мигрантите

Европейската комисия съобщи, че предава Унгария на Съда на ЕС заради националното законодателство в областта на миграцията и убежището. Комисията отбеляза, че това е последната стъпка в предприетата наказателна процедура и я предприема, защото досега не е постигнала напредък в преговорите с Будапеща. ЕК се противопоставя на унгарските закони, които възприемат като престъпление действия в подкрепа на подаването на молби за предоставяне на убежище или подслон, и възпрепятстват ползването на правото за искане на международна закрила. Отбелязва се, че Унгария разрешава подаването на молби за закрила само в определени центрове, където служителите са малко и се чака дълго. Унгария последва САЩ и не подкрепи споразумението за миграцията Виж още Унгария последва САЩ и не подкрепи споразумението за миграцията Допълва се, че решенията за обратното връщане на мигранти от Унгария не се постановяват самостоятелно за всеки отделен случай. Ако Европейският съд подкрепи основанията на ЕК, Унгария може да бъде осъдена на глоба, която ще плаща, докато съобрази законодателството си с европейските изисквания. Няма срок за произнасянето на съда. Вчера стана ясно, че Унгария ще се оттегли от споразумението на ООН за миграцията, защото смята, че то е "опасност за света". Глобалното споразумение за безопасна, уредена и регулируема миграция бе одобрено в петък от всичките 193 държави членки на ООН без САЩ, които се оттеглиха от него още миналата година. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 80
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 75
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 120
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 107
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 85
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.