Деца шпиони в Британските служби

Британската полиция и разузнавателни агенции използват деца като шпиони в тайни операции срещу терористи, банди и наркодилъри, съобщи в. "Гардиън". Практиката бе разкрита от комисия в горната камара на парламента, докато предупреждаваше за опасностите от плановете на правителството да даде повече свобода на правозащитните органи в използването на деца. Някои от децата шпиони били на възраст под 16 години, посочи комисията. Тя изрази безпокойство от предложението да се увеличи от 1 месец на 4 месеца периодът между два случая за пререгистриране на децата шпиони. "Обезпокоени сме, че ако се разреши на млади хора да участват в тайни дейности, свързани със сериозни престъпления за продължителен период от време, това може да увеличи риска за тяхното психическо и физическо здраве", посочва комисията. Кореспонденция на вътрешното министерство с комисията в Камарата на лордовете за правна оценка показва, че деца са използвани като шпиони не само за получаване на информация от полицията, но и от разузнавателни агенции, посочва "Гардиън". dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 66
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 37
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 75
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.