« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

САЩ дават 5 млн. долара за борба с руската пропаганда в Македония

Съединените щати ще дадат 5 милиона долара за борба с руската пропаганда в Македония, става ясно от сайта на американската Агенция за международно развитие (USAID), предаде БНР. В документа се посочва, че парите ще бъдат дадени за независима журналистика и създаване на етични стандарти за македонските медии. В страната има мощна дезинформационна кампания, по всяка вероятност поддържана от Русия, която разделя обществото и внушава недоверие към демократичните процеси и ценности, пише още в мотивите. В многобройни интервюта и изявления, премиерът на Македония Зоран Заев твърди, че Москва иска да свали кабинета заради прозападната му ориентация. „Нашето правителство получи информация , че "гръцки бизнесмени , които са привърженици на руската кауза", са давали на македонци между 13 и 21 хиляди долара за извършването на насилствени действия" преди ключовия референдум за новото име на страната – Република Северна Македония“, казва македонският премиер Зоран Заев на 16 юли тази година пред "Buzzfeed". Приемането на новото име ще разреши дългогодишния спор с Гърция, който пречеше на присъединяването на Македония към Северноатлантическия пакт и Европейския съюз. Според Заев целта на Кремъл е предизвикването на насилие, което да попречи на страната да влезе в НАТО. Зоран Заев отказва да посочи кой точно извършва плащанията, за да не се попречи на разследването на македонската прокуратура. Полицията е получила тези данни от арестуваните, които предизвикаха сблъсъци пред парламента през юни. "Руските представители, които са тук, но и тези в Москва не крият, че са срещу нашата интеграция в НАТО. Част от тях са свързани с медиите, част от тях призовават младите хора да протестират пред парламента, да нападат полицаи... всичко това е очевидно”, заявява македонският премиер. http://glasove.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 65
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 78
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 86
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 86
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.