« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕК: Терористично съдържание задължително да се премахва от интернет до 1 час

Европейската комисия съобщи днес, че ще предложи въвеждане на задължение доставчиците на услуги в интернет да премахват терористично съдържание в срок до един час. Според ЕК първите 60 минути от появата на подобно съдържание са времето, в което се нанасят най-големите щети, предаде БТА. Всички интернет платформи, които желаят да предлагат услугите си в ЕС, ще трябва да се съобразяват с новото законодателство, пояснява ЕК. Ще бъдат въведени "надеждни предпазни механизми за закрила на свободата на словото в интернет", които да помагат да се премахва единствено терористично съдържание, гласи съобщение на институцията. Пояснява се, че само през януари тази година в мрежата са били разпространени близо 700 нови пропагандни материала на терористите от "Ислямска държава". Досега ЕК работи на доброволни начала с онлайн платформи, държави от ЕС и Европол за ограничаване на терористичното съдържание онлайн. През март комисията препоръча дружествата и държавите да предприемат действия, но се отчита, че постиженията са недостатъчни. Ако предложението на ЕК бъде прието, националните власти ще издават нареждане за сваляне на дадено съдържание. Въвежда се ясно определение за терористичното съдържание - материал, който подбужда към или пропагандира извършването на терористични действия, популяризира дейностите на терористична група или предоставя насоки за техниките за извършване на терористични нападения. От доставчиците на интернет услуги ще се изисква да предприемат мерки за по-добра защита от злоупотреби. Когато дадено съдържание е било премахнато неоснователно, доставчикът на услугата ще трябва да го възстанови възможно най-бързо. Националните власти ще предоставят средства за правна защита, като платформите и доставчиците на съдържание ще имат правото да оспорват заповедите за премахване. За платформите, които използват филтри, следва да има надзор и проверка от човек, за да се предотвратяват погрешните премахвания на данни. Доставчиците и държавите в ЕС ще изготвят годишни доклади за прозрачност. Държавите в ЕС ще трябва да въведат съразмерни и възпиращи наказания за неспазване на заповеди за премахване на терористично съдържание онлайн. В случай на постоянни пропуски в премахването на такова съдържание, на доставчика на услуги може да бъде наложена глоба, равна на до четири процента от неговия общ оборот за последната финансова година. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ С ОТЛИЧИЯ ОТ СЪСТЕЗАНИЕ ПО БИЗНЕС В НЮ ЙОРК

Български ученици се представиха отлично на едно от най-престижните състезания по бизнес за гимназисти от икономическите училища, което се проведе в Ню Йорк.

БЪДЕЩЕТО НА БИЗНЕСА И РАЗВИТИЕТО В РЕГИОНА НА ФОКУС В DIGITAL4BURGAS

  • 16 Апр 2024
  • 25
Конференцията "Digital4Burgas: Дигитални възможности за бизнеса" се завръща в Бургас за своето пето издание.

ОСТАВАТ 4 ДНИ ДО НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА ЛЕГО РОБОТИКА В СВЕТА - FIRST LEGO LEAGUE В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 24
След четири дни Бургас ще приеме близо 200 деца от цялата страна, за да участват в най-големия фестивал за Лего роботика в света – FIRST LEGO League Challenge.

347 БУРГАСКИ ПЕТОКЛАСНИЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ УТРЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК “LET`S HAVE FUN”

  • 16 Апр 2024
  • 31
Общо 347 ученици от 22 училища от Бургас ще участват в четвъртото състезание по английски език за петокласници – “Let`s Have Fun”.

Kлиниката по детска онкохематология на ИСУЛ възобновява костно-мозъчните трансплантации

  • 16 Апр 2024
  • 89
Клиниката по детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ възобновява костно-мозъчните трансплантации, които бяха временно спрени поради липса на достатъчно сестрински персонал.