« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Русия ще строи на Луната

Шефът на Роскосмос, Дмитрий Рогозин заяви, че руската лунна програма има амбициозна цел - създаването на база, чийто постоянни обитатели ще са роботи-аватари, съобщава РИА Новости. Според него първите руснаци ще кацнат на Луната през 30-те години на този век. Русия обаче възнамерява да построи база на нашия естествен спътник, която няма да е постоянно обитавана от хора, а само периодично посещавана от тях. Въпреки това тя ще има свои "постоянни жители" - роботи. Вижте как може да изглежда "принтираната" лунна база >> >> >> Ръководителят на Роскосмос обяви, че роботите ще са аватари - те ще могат да се управляват от Земята дистанционно и да изпълняват всички команди на своите човешки оператори. По думите на Рогозин руската мисия на Луната ще е "още по-амбициозна и отговорна от това, което американците направиха като част от тяхната лунна програма през 60-те и 70-те години на миналия век". Според Роскосмос базата на Луната ще бъде изградена от роботи и 3D-принтери, като материалът, който ще се използва е самият лунен грунд. Ситните частици на реголита представляват голяма опасност за човешкия организъм, скафандри и всякаква механика, но освен това са и идеален строителен материал. След като базата е готова, то космонавтите ще имат задачата да я оборудват. Учените смятат, че най-подходящото място за построяване на база на Луната са полюсите, тъй като там има доказателство за наличието на замръзнала вода. Освен това руснаците заявяват, че бъдещето на човечеството може да зависи от Луната, тъй като тя има големи запаси от хелий-3, което според мнозина ще бъде горивото на бъдещето. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 111
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 125
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 111
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 132
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 116
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.