« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

За първи път в САЩ: Колорадо избра открит гей за губернатор

Щатът Колорадо избра на междинните избори във вторник открит хомосексуалист за губернатор, нещо, което за първи път се случва в САЩ, съобщават американските медии. 43-годишният Джаред Полис, избран в Камарата на представителите, победи републиканеца Уокър Стейпълтън. Никой от кандидатите превърна сексуалната ориентация на Полис в тема в предизборната кампания, подчертават обаче местни медии. Демократите спечелиха губернаторските постове в Калифорния, Канзас и още няколко американски щата, но не успяха да спечелят важните губернаторски битки в щатите Флорида и Охайо, предаде Ройтерс. Демократът Андрю Гилъм изгуби битката във Флорида срещу републиканеца Рон Десантис и така не успя да стане първият цветнокож губернатор на южния американски щат. След поражението той обеща да продължи да бъде на първа линия и да се бори редом с онези, които защитават идеите си. В Охайо републиканецът Майк Деуайн, който е щатски главен прокурор, победи демократа Ричард Кордрей, който беше първи директор на американската Служба за защита на потребителите. Тези загуби помрачиха победите на демократите в губернаторските битки в щатите Калифорния, Мичиган и Канзас. Последните два щата бяха гласували за републиканеца Тръмп на президентските избори преди две години. В Калифорния демократът Гавин Нюсъм бе избран за губернатор, побеждавайки републиканеца Джон Кокс, отбелязва Асошиейтед прес. Той ще наследи на поста демократа Джери Браун. В Мичиган демократката Гретхен Уитмър победи републиканеца Бил Шует в битката за поста на досегашния републикански губернатор Рик Шнайдър, който не можеше да се кандидатира заради ограничения в броя на мандатите. В Канзас демократката Лаура Кели победи републиканеца Крис Кобах, съюзник на Тръмп за поста на досегашния републикански губернатор Сам Броунбек, за когото одобрението беше спаднало, предаде Ройтерс. В щата Орегон демократката Кейт Браун беше преизбрана, побеждавайки републиканеца Кнут Бълър. В Джорджия демократката Стейси Абрамс засега води със 7 процента пред републиканеца Брайън Кемп, щатския държавен секретар. Бюлетините все още не са преброени изцяло там. Ако Абрамс победи, тя ще стане първата цветнокожа губернаторка. В Илиноис републиканецът Брус Раунър не успя да спечели втори мандат като губернатор в битката с демократа Джей Робърт Прицкър, който е милиардер. В Ню Мексико избирателите дадоха гласа си за демократката Мишел Луджан Гришам, която ще наследи на поста републиканеца Сузана Мартинез. Демократите Андрю Куомо и Том Улф спечелиха с лекота надпреварите за губернаторските постове на Ню Йорк и на Пенсилвания, които заемаха и досега. В Мериленд и Масачузетс републиканците Лари Хоган и Чарли Бейкър също бяха преизбрани. Републиканецът Фил Скот беше преизбран в традиционно демократическия щат Върмонт, като победи демократката Кристин Холуист там. (БТА) http://glasove.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 310
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 387
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 284
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 368
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 320
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.