« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Търговската война доведе икономиката на Китай до антирекорд

Китайската икономика през 2018 г. бележи най-ниския си ръст за последните 30 години - 6,6%. В последното тримесечие на миналата година страната е намалила значително темпото си, което се обяснява с битката с дълга и търговската война със САЩ. От октомври до декември втората в света икономика бележи ръст в развитието си от 6,4 на сто, по данни от Националното статистическо бюро в Пекин. Предварително заложеният от китайското правителство растеж е бил приблизително 6,5 %. В края на миналата седмица "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля възможността да премахне изцяло или част от митата, наложени на Китай, за да насърчи Пекин да направи повече отстъпки в търговските преговори между двете страни. Тази информация, позоваваща се на анонимни източници, светкавично повиши котировките на борсата, които след това отново се понижиха. Да се успокоят изнервените от търговската война между двата икономически гиганта пазари е една от търсените цели на администрацията на Тръмп, която вижда в постиженията на борсата барометър за успеха си. Идеята да премахне изцяло или частично наложените през последните месеци мита за над 250 милиона долара върху вносни стоки от Китай бе лансирана от министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин по време на стратегически срещи за размисъл. Целта бе да се постигне напредък в търговските преговори с Китай и да се насърчи Пекин да се ангажира с по-дългосрочни реформи. В същото време от Националната статистическа служба на Китай обявиха днес, че населението е нараснало с 15,23 милиона души през 2018 г. Така в страната живеят 1,395 милиарда души, като прирастът е 3,81 процента над този от предходната година. Правителството смята, че населението ще достигне 1,442 милиарда през 2029 г., а от следващата ще започне спад. Грижите за възрастните хора в Китай са все по-нарастващ повод за безпокойство за китайските управници заради продължаващия спад на работоспособното население. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 160
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 199
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 212
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 217
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 192
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение