Почина Карл Лагерфелд

Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст, съобщи в. "Фигаро". Творческият директор на "Шанел" е бил приет в болница вчера и през последните седмици не е бил в добро здравословно състояние. За състоянието му се заговори още през януари, когато всепризнатата звезда на висшата мода отсъства и от двете дефилета на "Шанел" (Chanel). Тогава модни критици коментираха, че никога не е пропускал" да се поклони на публиката след дефиле, откакто дебютира в "Шанел" през 1983 г. Известният с черните си костюми и тъмни очила дизайнер и фотограф криеше възрастта си. Предполага се, че е роден на 10 септември 1933 г. в Хамбург. Той напуска Германия в началото на 50-те години заедно с майка си. Двамата се установяват в Париж. Дизайнерът Пиер Балмен забелязва Карл Лагерфелд, докато работи като моден илюстратор и го назначава за асистент. След това Лагерфелд работи за модните къщи "Жан Пату" и "Клое". От 1965 г. е творчески директор на "Фенди". През 1983 г. Карл Лагерфелд е назначен за творчески директор на всички колекции - висша мода, прет-а-порте и аксесоари, на "Шанел". Той ръководи легендарната френска модна къща до края на дните си. През 1984 г. основава и модна къща на свое име. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 111
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 123
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 121
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 159
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.