« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Русия одобри закона за независим интернет

Руските депутати одобриха на второ четене спорен законопроект, който цели Русия да разполага с независим от големите световни сървъри интернет, предаде AFP, цитирано от факти.бг. Според властите законовата мярка ще гарантира по-голяма самостоятелност на руския интернет и защита от външни намеси. Текстът, одобрен днес с 320 на 15 гласа, трябва да мине на трето четене, а после да бъде одобрен и от горната камара на парламента (което е чиста формалност), преди да бъде подписан от президента Владимир Путин. Критиците на новия закон виждат в него средство, чрез което властите ще засилят контрола си върху мрежата. Те предупреждават, че той може да разруши интернета в Русия и да бъде използван за задушаване на инакомислието. На второто четене са били внесени 27 поправки, повечето от които уточняват пълномощията на държавните органи. Според формулировката на вносителите законопроектът за т.нар. "Рунет" има за цел да гарантира устойчива работа на руския сегмент от интернет в случай, че той бъде изолиран от инфраструктурата на световната мрежа. Текстът предвижда създаването на инфраструктура, която ще осигури функционирането на руските интернет ресурси в случай на невъзможност руските оператори да се свържат с чуждестранните интернет сървъри. Руските доставчици на интернет трябва да осигурят също наличие в мрежите им на "технически средства", които дават възможност за "централизиран контрол на трафика" за противодействие на евентуални заплахи. Няколко хиляди души протестираха в началото на март в Москва срещу законопроекта, който те отхвърлят като цензура и опит за изолиране на страната от останалия свят. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 144
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 141
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 141
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 131
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 157
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.