Бургас вече има Клиника по съдова хирургия

Бургас вече има първата за региона Клиника по съдова хирургия. Тя е разкрита в Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас АД, под ръководството на доц. д-р Валентин Василев. Клиниката е с трето ниво на компетентност, в нея работят шестима лекари, като четирима от тях имат две специалности – „Хирургия“ и „Съдова хирургия“ – доц. д-р Валентин Василев, д-р Огнян Матков, д-р Борислав Тръпчев, д-р Стойчо Шишков. В клиниката се обучават и двама специализанти по съдова хирургия – д-р Иво Хаджиев и д-р Радослав Шишков. В Клиниката по съдова хирургия се влива досегашното Отделение по съдова хирургия, като предстои разширяването й с нови отделения, в които се използват високотехнологични и щадящи методи на лечение, съобщи ръководителят й доц. д-р Валентин Василев. Допреди 6 години в Бургас нямаше нито един съдов хирург, но благодарение на съвместните усилия на МЗ, Община Бургас като основен акционер в УМБАЛ Бургас и ръководството на болницата, в града вече се извършва пълен обем на диагностика  и оперативно лечение на съдовите заболявания - артериални и венозни. Сключен е договор по всички съдови пътеки със Здравната каса. За шестте години от съществуването му, през Отделението по съдова хирургия са минали над 10 000 пациенти, а извършените операции са над 6000. Такъв обем дейност няма нито едно подобно отделение на територията на региона. Тук се оперират най-сложните и спешни случаи, които налагат намесата на съдов хирург и мултидисциплинарен екип. Разрешението за дейността на Клиниката по съдова хирургия е издадено от МЗ в края на миналата година, заедно с новото разрешение за дейност на УМБАЛ Бургас АД. То дава право на болницата да оссъществява учебна и диагностично-лечебна дейност в 30 медицински специалности. 6 от отделенията имат трето ниво на компетентност и имат право да обучават студенти и специализанти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 35
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 63
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 56
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 63
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 64
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.