Бургас вече има Клиника по съдова хирургия

Бургас вече има първата за региона Клиника по съдова хирургия. Тя е разкрита в Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас АД, под ръководството на доц. д-р Валентин Василев. Клиниката е с трето ниво на компетентност, в нея работят шестима лекари, като четирима от тях имат две специалности – „Хирургия“ и „Съдова хирургия“ – доц. д-р Валентин Василев, д-р Огнян Матков, д-р Борислав Тръпчев, д-р Стойчо Шишков. В клиниката се обучават и двама специализанти по съдова хирургия – д-р Иво Хаджиев и д-р Радослав Шишков. В Клиниката по съдова хирургия се влива досегашното Отделение по съдова хирургия, като предстои разширяването й с нови отделения, в които се използват високотехнологични и щадящи методи на лечение, съобщи ръководителят й доц. д-р Валентин Василев. Допреди 6 години в Бургас нямаше нито един съдов хирург, но благодарение на съвместните усилия на МЗ, Община Бургас като основен акционер в УМБАЛ Бургас и ръководството на болницата, в града вече се извършва пълен обем на диагностика  и оперативно лечение на съдовите заболявания - артериални и венозни. Сключен е договор по всички съдови пътеки със Здравната каса. За шестте години от съществуването му, през Отделението по съдова хирургия са минали над 10 000 пациенти, а извършените операции са над 6000. Такъв обем дейност няма нито едно подобно отделение на територията на региона. Тук се оперират най-сложните и спешни случаи, които налагат намесата на съдов хирург и мултидисциплинарен екип. Разрешението за дейността на Клиниката по съдова хирургия е издадено от МЗ в края на миналата година, заедно с новото разрешение за дейност на УМБАЛ Бургас АД. То дава право на болницата да оссъществява учебна и диагностично-лечебна дейност в 30 медицински специалности. 6 от отделенията имат трето ниво на компетентност и имат право да обучават студенти и специализанти.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

0 #1 Darla 25-08-2017 15:07
My family members every time say that I am wasting my time here at net, however I know I am
getting know-how daily by reading thes nice articles.


Stop by my page: dok.spb.ru - dok.spb.ru: https://dok.spb.ru/services/,
Отговор

Най-четени

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 38
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 21
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 47
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.

Без синя зона в празничните дни до 6 май, активират зелената на 2 май

  • 25 Апр 2019
  • 66
Община Бургас уведомява своите жители и гости, че паркирането в синя зона ще е безплатно в дните от 26 до 29 април, както и през празничните 1 и 6 май.

Специални мерки за сигурност ще има за празниците

  • 25 Апр 2019
  • 53
МВР и Пътната агенция предвиждат специални мерки за сигурност за празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по основните пътища в страната. Униформените ще проверяват водачите за алкохол, наркотици и превишена скорост.