Бургас вече има Клиника по съдова хирургия

Бургас вече има първата за региона Клиника по съдова хирургия. Тя е разкрита в Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас АД, под ръководството на доц. д-р Валентин Василев. Клиниката е с трето ниво на компетентност, в нея работят шестима лекари, като четирима от тях имат две специалности – „Хирургия“ и „Съдова хирургия“ – доц. д-р Валентин Василев, д-р Огнян Матков, д-р Борислав Тръпчев, д-р Стойчо Шишков. В клиниката се обучават и двама специализанти по съдова хирургия – д-р Иво Хаджиев и д-р Радослав Шишков. В Клиниката по съдова хирургия се влива досегашното Отделение по съдова хирургия, като предстои разширяването й с нови отделения, в които се използват високотехнологични и щадящи методи на лечение, съобщи ръководителят й доц. д-р Валентин Василев. Допреди 6 години в Бургас нямаше нито един съдов хирург, но благодарение на съвместните усилия на МЗ, Община Бургас като основен акционер в УМБАЛ Бургас и ръководството на болницата, в града вече се извършва пълен обем на диагностика  и оперативно лечение на съдовите заболявания - артериални и венозни. Сключен е договор по всички съдови пътеки със Здравната каса. За шестте години от съществуването му, през Отделението по съдова хирургия са минали над 10 000 пациенти, а извършените операции са над 6000. Такъв обем дейност няма нито едно подобно отделение на територията на региона. Тук се оперират най-сложните и спешни случаи, които налагат намесата на съдов хирург и мултидисциплинарен екип. Разрешението за дейността на Клиниката по съдова хирургия е издадено от МЗ в края на миналата година, заедно с новото разрешение за дейност на УМБАЛ Бургас АД. То дава право на болницата да оссъществява учебна и диагностично-лечебна дейност в 30 медицински специалности. 6 от отделенията имат трето ниво на компетентност и имат право да обучават студенти и специализанти.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

0 #1 Darla 25-08-2017 15:07
My family members every time say that I am wasting my time here at net, however I know I am
getting know-how daily by reading thes nice articles.


Stop by my page: dok.spb.ru - dok.spb.ru: https://dok.spb.ru/services/,
Отговор

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 61
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 50
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 60
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 60
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 55
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.