« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Лични лекари настояват за 5 лв. такса

Десетки общопрактикуващи лекари се събраха пред НДК на протест заради прекомерната бумащина и ниското възнаграждение за труда им. Исканията, които лекарите предявяват, са същите, за които настояваха в предишния си протест на 1 март. В декларация, която прочетоха днес, те настояват потребителската такса да стане 1% от минималната работна заплата, а освободените от нея да плащат пълния размер и сумите се възстановяват на пациентите от съответните институции. Освен това личните лекари настояват трудът им да се остойностява съобразно квалификацията и отговорностите им. Те искат и отпадане на 24-часовото им разположение, което изисква сключване на договори с медицински центрове за нощните часове, почивните дни и празниците. Общопрактикуващите лекари твърдят, че от попълване на документи реално не им остава време да преглеждат хора. Затова и искат намаляване на административните задължения, а също и за отпадане на описите на касови бележки, давани на пациентите. Общопрактикуващите лекари иронично поканиха министъра на здравеопазването за "семейна снимка" с тях пред НДК в рамките на днешната неформална среща на министрите на здравеопазването в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. За всички искания лекарите изразяват готовност за диалог в разумен срок, но и за ефективни протестни действия. https://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 87
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 95
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 90
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 104
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 95
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.