« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Медицинска помощ в УМБАЛ по празниците

Понякога се налага да потърсим лекарска помощ по време на празнични и почивни дни. Какво да правим, ако те са повече и личният ни лекар не е на работа? Съветите важат за всички здравноосигурени. 1.Личният лекар трябва да осигури заместник, когато не е на работа. Повечето лични лекари сключват договори с медицински заведения, които да поемат техните пациенти. Попитайте личния си лекар с кой дежурен кабинет има договор и към кого да се обърнете, ако отсъства. 2.Медицинският център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“ има сключен договор с 62-ма лични лекари от Бургас и региона. Ако вашият лекар е в този списък, можете да получите медицинска помощ в кабинета за неотложна помощ в почивните и празнични дни. Важно! При посещението в кабинета се заплаща потребителска такса. Според правилата на здравноосигурителната ни система, специалистите в дежурните кабинети не могат да дават талони за изследвания и за консултация с други специалисти. Те могат да окажат медицинска помощ, или да насочат за прием в болница. Ако желаете изследвания, те могат да бъдат направени единствено срещу заплащане. Списък с лични лекари, с които има договор МЦ „Св. Николай Чудотворец“ можете да видите тук: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/59/ МЦ „Св. Николай Чудотворец“ се намира в УМБАЛ Бургас. Вход през централна регистратура на Хирургичния корпус. 3.Спешно отделение на УМБАЛ Бургас. Ако смятате, че случаят ви е спешен, можете да се обърнете към Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. То работи денонощно във всички дни в годината. Входът е през регистратурата на Хирургичния корпус на болницата. Спешни състояния са всички, които пряко застрашават живота на пациента. Ако екипът на отделението прецени, че случаят ви не е спешен и не налага прием в болница, може да ви пренасочи към личния лекар или дежурния кабинет, с който личният ви лекар има сключен договор. 4.Медицинска помощ за дете. Ако ви се налага да търсите медицинска помощ за дете, когато личният лекар не е на работа, отново трябва да посетите дежурния кабинет, с който той има сключен договор. Дежурният кабинет оказва медицинска помощ и на децата, като няма задължение да осигури дежурен педиатър. Такава медицинска помощ може да окаже всеки лекар в кабинета. Изключение са случаите, когато детето не е навършило 1 г. – тогава можете да посетите Спешно отделение на УМБАЛ Бургас. Към Спешно отделение работи и педиатричен кабинет, в който се осигуряват консултации с педиатър по преценка на екипа на Спешно отделение. Всички отделения на УМБАЛ Бургас ще работят по график през празничните и почивните дни и ще приемат спешни пациенти, с изключение на отделенията по физиотерапия и ревматология. Те ще започнат работа на 2.01, защото осъществяват само планов прием.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Американците изплашени от трета световна война и мобилизация

  • 16 Апр 2024
  • 32
Американците  панически са използвали търсачката на Google и са търсели „Трета световна война“ и други свързани думи след атаката на Иран срещу Израел в събота вечер със стотици ракети и дронове. Според данни от търсенията им в Гугъл за „Трета световна война“ са се увеличили в цялата страна, достигайки петгодишен връх.

Националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо"

  • 16 Апр 2024
  • 50
Главна дирекция „Национална полиция" ще обяви началото на националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо".Като част от инициативата нарушителите на Закона за движението по пътищата вече ще получават лични писма от близките на загинали.

Без тол камери за контрол на скоростта и това лято

  • 16 Апр 2024
  • 65
Най-наситеният откъм трафик и инциденти летен период и през тази година ще премине, без всички шофьори по основните пътища да бъдат подлагани на задължителен контрол на скоростта. Това се разбира от отговори на Агенция "Пътна инфраструктура" за това има ли готовност тол камерите да започнат да измерват средната скорост на автомобилите.

ЦЕНТЪРЪТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВОДОЛЕЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА В КВ. „ВЕТРЕН“ РАБОТИ ЦЕЛОДНЕВНО

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ работи целодневно

ОБЩИНА БУРГАС ИЗГРАДИ ЧЕТВЪРТА ЛОДКОСТОЯНКА В МЕСТНОСТТА ЪГЪЛА В „САРАФОВО“, СЪОРЪЖЕНИЕТО ЩЕ ЗАРАБОТИ В НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦ МАЙ

  • 16 Апр 2024
  • 91
Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“.