В четири града бягат благотворително за недоносените бебета на Бургас

Жители на четири града тази събота ще дарят от времето си за недоносените бебета на Бургас. София, Варна, Пловдив и Бургас се включват в благотворителното бягане на 5kmrun. Бягането ще се проведе в пет парка в градовете, като в Бургас стартира на 1 юни, в 9 ч. пред Пантеона. Всеки, който желае да подкрепи Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас, като дари време и средства, може да се включи! Това е традиционната благотворителна инициатива на 5kmrun, като тази година е определено средствата, събрани във всички градове, да бъдат за недоносените бебета на Бургас. Със събраната от бягането сума ще се купи термолегло, което се използва при прехода от кувьоз към нормално легло. С помощта му бебетата по-лесно се адаптират към нормалната температура в помещението. То е снабдено с датчици, както и с лампа за фототерапия. Цената на леглото е 14 400 лв. Лекари от Отделението по неонатология също ще се включат в бягането. Годишно в УМБАЛ Бургас се раждат около 1800 бебета, като 20% от тях са преждевременно родени и недоносени. "За изминалите 3 години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 35 000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца в София, Варна и Пловдив на стойност над 50 000 лв. Поздравления и благодарности за всички, които се включват в нашите събития", сподели основателят на 5kmrun  Георги Станоилов. Как протича събитието: всеки, който реши да бяга благотворително, дарява сума, равностойна на пробяганото време. Напр., ако е финиширал за 10 мин, дарява 10 лв., за 20 - 20 лв. и т.н. На мястото на финиша ще бъде поставена урна за дарение и всеки, който реши, може да дари сума според своите възможности. 

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 51
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 62
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 86
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас