Бързата и адекватна реакция на всички служби на терен открои в интервю за предаването „120 минути“ по БиТиВи кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов, по повод инцидента в предприятие на територията на общината. Той благодари за бързата и акуратна намеса на всички и и особено на пожарникарите, благодарение на която щетите са били сведени до минимум и е предотвратено разрастването на пожара.

Симеонов коментира обвиненията, отправени към него, във връзка с разпространеното съобщение за евакуация на населението. В подобни случаи, подчерта Ивайло Симеонов, координацията между всички структури на терен е от изключително значение. Той поясни, че преди призива за напускане на домовете, е било необходимо да бъдат създадени условия както за безопасно изтегляне, така и възможности за настаняване на хората. Липсата на конкретни указания в кризисни ситуации може да предизвика паника, сподели кметът, а тя от своя страна – да създаде повече проблеми.

Нужна е трезва оценка на ситуацията и преглед на отговорностите и законовите разпоредби в различни аспекти, подчерта в интервюто Ивайло Симеонов.

Община Елин Пелин ще се включи в подпомагането на хората, чиито къщи пострадаха при взривовете в складовете за пиротехнически изделия , съобщи той: „Разбира се, ние като Община ще се присъединим към това да възстановим комфорта на хората по техните домове, заяви Симеонов. Той добави, че щети са установени по около 30 къщи, предстоят огледи и на други имоти. На всички огледи присъстват хора, които са експерти, защото се видя, че има и някои опити за спекулации по отношение на това дали от взривовете са се спукали дувари и къщи“, добави кметът.

Ситуацията в община Елин Пелин се нормализира, няма опасност за хората, добави кметът на общината Ивайло Симеонов.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...