Поради високото замърсяване на река Сена, бе отложен триатлонът за мъже на Олимпийските игри в Париж.

Отложиха с един ден състезанието по триатлон за мъже на Олимпийските игри в Париж. Причината е, че водите на река Сена все още са много замърсени, съобщиха организаторите три часа преди старта на надпреварата, информира АФП.

Триатлонът е първата олимпийска дисциплина, която трябва да се проведе в реката преди плуването в открити води, което е предвидено за втората седмица на Игрите.

Силните дъждове, които паднаха над френската столица в петък и събота, влошиха качеството на водата. Последните анализи са показали по-високи от допустимите стойности за някои бактерии в определени части на Сена. Двете тренировки, които бяха предвидени за неделя и понеделник, вече бяха анулирани.

Състезанието по триатлон ще се проведе в сряда сутринта, ако „следващите тестове отговарят на стандартите“. В противен случай е възможно ново отлагане за петък, подчертаха организаторите и Международната федерация по триатлон.

Това не е първо отлагане на състезание на тези Олимпийски игри. Самата церемония по откриването беше затруднена заради проливния дъжд. Със закъснение се проведоха и надпреварите по скейтборд за мъже, които трябваше да се проведат в събота.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...