Във връзка с масовите протести, избухнали в столицата Каракас след обявяването на победата на Николас Мадуро на президентските избори, проведени на 28.07.2024 г., МВнР препоръчва на българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Боливарска република Венецуела, освен при крайна необходимост. На гражданите, които се намират на територията на страната и особено в столицата Каракас, препоръчваме да напускат домовете си само при необходимост, да избягват зони, където се провеждат демонстрации и да следят местните официални комуникационни канали за различни сигнали и въведени мерки за безопасност.

При нужда от съдействие, българските граждани във Венецуела, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бразилия на телефон: +55 61 32236193, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +55 61 986023360. Сигнали може да се подават и на имейл адрес: [email protected] .

––

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

––

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo .

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...