Огънят на Анадола” е сред трите най-големи танцови формации в света, в която участват 120 мъже и жени. Забележителните хореографии от фолклорен и модерен танц, балет и 3D мапинг са представяни многократно по цял свят. Групата е вписана с два рекорда в Книгата на рекордите на Гинес – за най-бързо танцово изпълнение с 241 стъпки в минута и за най-многобройна публика на техен спектакъл (400 хил. души).

След бляскавата Гала пред 40 000 човека в Истанбул, най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ пристига за лятно турне в България.

Бургазлии и гости на града ще се насладят на световноизвестната танцова трупа на хореографа Мустафа Ердоган на 5 август в Летния театър.

„През тези двадесет и пет години, тоест четвърт век, създадохме дванадесет училища с близо две хиляди ученици. Проведохме множество представления в сто и десет държави по света, в много градове и страни, и имаме над петдесет милиона зрители. Това е изумително постижение. Но все още се чувствам като в началото на пътя, защото трябва да увеличим броя на училищата. В момента имаме инициативи за създаване на нови училища в Европа, съседните страни и Америка.
Много съм развълнуван. Това ще бъде нашето седмо турне в България. Имаме много близка културна връзка с българския народ. Споделяме обща култура и сме живели заедно много години. Следователно, да бъдем отново в България за нашия двадесет и пети юбилей ще ни направи много щастливи“, каза преди дни създателят и хореограф на шоуто Мустафа Ердоган.
В трупата на Ердоган има няколко танцьори с български корени. За тях е особено вълнуващо да срещнат роднините си.
За Йълдъз Сунай връщането в България е вълнуващо преживяване.

“Огънят на Анадола” е пнай- дълго играния танцов спектакъл.

„На първо място е контакта с публиката. Шоуто ни се харесва много по целия свят, а турската публика посещава спектаклите ни многократно. Всеки път добавяме нови танци. Понякога добавяме децата в представленията. Когато посещаваме различни държави, добавяме откъси от техните традиционни танци в спектакъла си. По този начин обновяваме и същевременно поддържаме традицията. Традиционното и модерното в едно. Именно за това мисля, че този спектакъл продължава вече толкова години. За турнето в България също сме добавили нови елементи и изненади“, споделя Мустафа Ердоган.

България е включена в световното турне на трупата със спектакли през август в следните градове:
2.08 – Шумен
3.08 – Велико Търново
4.08 – Варна
5.08 – Бургас
6.08 – Пловдив
8.08 и 9.08 – Кърджали

Билети за предстоящите дати и повече информация ще откриете в сайта на организатора:
https://www.vienna-trend-events.com/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...