„Ситуацията в страната е такава, че най-вероятно ще се наложи още днес или утре тези автомобили да са на терен. Да бъдеш пожарникар е кауза, която е свързана с това да спасяваш ежедневно човешки животи, да се грижиш за здравето и да правиш опит да опазиш имуществото на българските граждани“, с тези думи министър Калин Стоянов се обърна към служителите на ГДПБЗН. „Не ми остава нищо друго освен да Ви благодаря за пореден път за тази всеотдайност, сила и борбеност, която Вие показватe ежедневно“, добави още министър Стоянов по време на церемонията, на която ГДПБЗН придоби нови специализирани автомобила.
📍„Благодаря за благословията и за молитвата на отец Атанас. Изключително натоварено от гледна точка на тежки пожари в неблагоприятни условия през последните дни. Независимо от това, днес имаме позитивен повод да получим шест нови автомобила, които да ни подобрят реагирането, както и един медицински за да осигурим още по-добра защита на населението“, каза директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов.
📍Специализираните автомобилите са оборудвани за пожарогасителни и спасителни дейности при пътнотранспортни произшествия. Новодоставените автомобили ще подобрят техническата обезпеченост на РДПБЗН – Велико Търново, Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Ямбол, а медицинският автомобил ще подпомага дейността на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
📍Гости на церемонията по връчване на новите автомобили бяха министърът на вътрешните работи г-н Калин Стоянов, зам.-министърът на вътрешните работи г-н Тони Тодоров, главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев и представители на фирмите – доставчици, г-жа Анна Кунчева и г-н Владимир Дряновски.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...