Представеният за обсъждане общ устройствен план на община Камено е темата на интервюто на кмета Жельо Вардунски за БНР Бургас. Планът предвижда в урбанизирана територия на град Камено и редица населени места да влязат зони с реализирано вече строителство на жилищни и вилни сгради.

„Най-важното е, че се вкарват отново в регулация зони, които са изкарани през 60-те години, когато е имало идея да се увеличат земеделските територии. Там има къщи, които в този момент се водят едва ли не, че са в земеделска земя, а те са в урбанизираната територия на Камено и някои населени места“, обяснява кметът.

Той дава пример със селата Черни връх и Константиново, които са се разраснали в покрайнините с вилни зони, които по същество са жилищни квартали. С възходящо развитие и сериозен интерес към имоти са селата Полски извор, Тръстиково, Ливада, където също се предвижда сериозно разширение на териториите.

Предвижда се разширение и на гробищните паркове и повече места за промишлени зони до Камено.

„В източната част, за която има и решение на Общинския съвет, има голям терен с всички необходими комуникации, към който има голям интерес. Там ще бъде обособена индустриална зона, както и в южната част в посока Лукойл към Бургас и контейнерното пристанище, където също има интерес за производствени и складове бази, има запитване за кариери, за концесии“, допълва кметът Вардунски.

Той информира, че са отразени поставените към момента искания на гражданите. Общината продължава да събира предложения до 20 август.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...