Тунджанецът Митко Стоянов на свят ден Преображение Господне, посети боляровското село Воден, за да се срещне със семействата с нови домове.

В знак на съпричастност 32- годишния мъж от село Кукорево, бе с пълни ръце и със сърце изпълнено със съчувствие от сполетялата ги огнена стихия.

На терен Минка Янева разказа на Стоянов какво е имала, „а сега….само мирис на пепел“, споделя жената. Внучката и, която бе в къщата когато дойдоха пламъците, жално гледаше следите от бащин дом и родна стряха. Момичето видяло бедствието с очите си ще си има нова кукла.

На добротвореца ситуацията не му е чужда, преживял го е.

„Знам какво е огнен ад, запали се къщата в която живеехме. Станах да гасим, но..“-разказа момчето, което днес на всички с нови/временни домове/ подари кафеварки.

„Ароматът на кафе, сплотява! Бъдете силни, имате подкрепата на ръководството на община Болярово и на институциите.“-каза още Митко, и пожела:“ Никой да не изпитва тази стихия.“

Нина Терзиева, зам.-кмет на община Болярово изказа благодарности от името на жителите на Крайново и Воден. По дарителската сметка открита от община Болярово за събиране на финансови средства за нови домове на хората все още е открита. Набраната сума към момента/7 август 2024г./ е 115 571,26 лв.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...