До 5 септември ще продължи приемът на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане на стартиращи предприятия. Допустими участници ще бъдат физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, до 3 години преди датата на кандидатстване, които отговарят на условията за микро- или малък бизнес, екипи от минимум 2 физически лица, както и ученици от Бургас, на възраст над 16 години.
Подаването на проекти е изцяло по електронен път чрез попълване на формуляр през интернет страницата на ДЗЗД Бизнес инкубатор – Бургас – https://business-burgas.com/.
Проектите трябва да се реализират и развиват за първи път на територията на община Бургас, да въвеждат устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми; да  предлагат конкретно решение за даден градски проблем и да предвиждат безвъзмездно ползване от бургазлии.
Вариантите за получаване на финансова подкрепа са различни, в зависимост от етапа на проектните идеи. Освен пакети за стартиращи предприятия, е предвидено и финансиране в размер на до 5000 лв., с което да се покрие до 50% от стойността на проекта. За екипи от ученици не се изисква самоучастие.
Срокът за приемане на заявления е до 05.09.2024г., след което ще се извърши оценка и класиране от Постоянната комисия за управление на заложените средства в общинския бюджет за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на община Бургас.
Подробна информация е публикувана на интернет страницата на Бизнес инкубатор – Бургас https://business-burgas.com/startirane-na-predpriyatie/.
Телефон за въпроси и разяснения по процедурата – 0887848238.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...