„За пръв път съм в Любляна в ролята си и на министър на културата, и на музикант. Радвам се, че говорим за култура без граници и бихме искали да разширим съществуващите културни връзки между двете страни. Не са малко българските музиканти, които смятат за чест гастролите си в Любляна и Марибор. От друга страна, Словения е известна със забележителните си артисти в областта на съвременния танц и това е още една чудесна възможност за бъдещо сътрудничество между България и Словения“, каза между другото министър Тодоров.
🔸От своя страна, словенската министърка на културата Вречко покани министър Тодоров да гостува в Нова Горица, която през 2025 г. година ще бъде Европейска столица на културата редом с Кемниц в Германия. Тя отправи покана и за участие на страната ни на Словенския панаир на книгата и оцени това като “чудесна възможност словенските читатели да се запознаят с българската литература“.
🔸Дискутирани бяха перспективите за участие на реципрочен принцип в различни фестивали в България и Словения, както и обмена на гостувания в областта на сценичните изкуства, засегнат бе и въпросът за развитие на потенциала на културния туризъм в двете страни.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...