Технологията на детските автомобилни седалки непрекъснато се развива. Компанията Cybex от Байройт разработва продукти, които имат за цел да направят ежедневието по-безопасно и удобно за родители и деца. Това включва гледащата напред детска седалка с вградена въздушна възглавница Anoris T2 за цялото тяло.

Малките пътници в колата трябва да се возят назад до 15-месечна възраст и ръст 75 сантиметра. За този случай единствената препоръка е да се използват обърнати назад модели. От около 1989 г. те предлагат високо ниво на пасивна защита в случай на инцидент с челен или страничен удар, както и при силни спирачни маневри.

В ежедневието обаче такива модели бързо се оказват компромис – децата хленчат поради липса на място за краката, не им е приятно защото по-големите братя и сестри седят по посока на движението, скучаят или просто нямат зрителен контакт с мама или татко. Това не трябва да е така. Гледащи напред детски седалки с вградена въздушна възглавница за цялото тяло могат да бъдат решение.

„Въздушните възглавници предпазват възрастните в превозните средства от десетилетия. Те се превърнаха в незаменими елементи за безопасност в пътния трафик, така че вече е практически невъзможно да се купи кола без тях“ – подчертава Мартин Пос, основател на Cybex – „За нас следващата логична стъпка беше да разработим въздушна възглавница за цялото тяло, която също така осигурява на децата най-високо ниво на безопасност.“

Проучвания за безопасност на детските столчета показват, че около 80 процента от родителите оставят децата да се возят с лицето напред, но сигурността е намалена с около 50 процента. В замяна технологията на въздушните възглавници, интегрирана в Anoris T2, осигурява ниво на безопасност, което е с до 50 процента по-високо в случай на челен сблъсък, отколкото при конвенционалните детски седалки, гледащи напред, с петточкова система на коланите.

Въздушната възглавница се надува за няколко милисекунди и образува С-образна форма около тялото на детето, което също така оптимално защитава главата и врата. Силите се разпределят върху цялото тяло и детето остава безопасно на място.

В Cybex явно не се страхуват да предизвикат статуквото след като сами са задали стандарта. Новото поколение седалки Anoris T2 също гарантира при пътуване с лице напред цялостна защита за деца на възраст между 15 месеца и 7 години. Предимството – малките имат три години по-дълго да растат, отколкото през конвенционални детски седалки и една година повече от предишния модел.

В допълнение към аспекта на безопасността, Anoris T2 се отбелязва и с умния си ергономичен дизайн. Детската седалка е с компактно „едно кликване“ Catch тяло, което е с 25 процента по-малко от своя предшественик. В резултат на това новият модел гарантира по-високо ниво на удобство, което не на последно място улеснява влизането и излизането.

auto-press.net

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...