Доналд Тръмп е бил обект на ново покушение в голф клуба си във Флорида, съобщи ФБР, а от щаба на кампанията на кандидата за президент на Републиканската партия и правоохранителните органи съобщиха, че той е в безопасност и не е пострадал.

Арестуван е заподозреният за опит за покушение срещу Доналд Тръмп

Тайните служби на САЩ потвърдиха, че един или повече техни агенти „са открили огън по въоръжен мъж“, намиращ се в близост до границата на голф игрището на Тръмп, както и че е намерена пушка с оптически прицел.

Заподозреният е избягал с черен автомобил, но свидетел е помогнал на полицията да идентифицира автомобила и властите са го проследили.

„В момента имаме задържан човек, който е потенциален заподозрян“, заяви на пресконференция шерифът на окръг Палм Бийч Рик Брадшоу.

„Тръмп е играл голф на игрището си в Уест Палм Бийч, Флорида, недалеч от резиденцията му Мар-а-Лаго, когато стрелецът е бил забелязан на дупка пред него“, каза Брадшоу.

„Президентът Тръмп е в безопасност след изстрелите в близост до него“, пък се казва в изявление на говорителя на кампанията му Стивън Чунг.

eurocom.bg

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...