Още петима в Бургаско останаха без личните си превозни средства през уикенда по време на продължаващата полицейска акция против шофирането в нетрезво състояние или под влияние на наркотици. Те са задържани за срок до 24 часа, а към наказателния автопарк се добавят 4 автомобила и един мотор.

Така тенденцията за съжаление се запазва. Изглежда просто на някои хора в обществото не им дреме нито за законите, нито за собствения си живот, а какво остава за живота на другите. Средно на ден служителите на ОДМВР-Бургас изземат между 1 и 2 автомобила от пияни и/или дрогирани шофьори, което означава, че в най-лошия, но най-вероятен случай до края на настоящата година общият брой на отнетите возила ще набъбне до над 700.

На 13.09.т.г. около 21.00 ч. на ул. „Велико Търново” в жк „Лазур” служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Тойота Айго”, със старозагорска регистрация, управляван от 21-годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,90 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет по надлежния ред.

На 13.09.т.г. около 22.50 ч. в с. Сини рид, общ. Руен, служители от районно управление – Руен извършили проверка на мотопед „Ямаха”, с бургаска регистрация, управляван от 37-годишен мъж от с. Сини рид, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,56 промила.

На 14.09.т.г. около 01.10 ч. на кръговото кръстовище на улиците „Транспортна” и „Стефан Стамболов” в Бургас служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, с бургаска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от с. Бата, общ. Поморие, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества – метамфетамин.

На 14.09.т.г. около 18.05 ч. в Свети Влас служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил „Мазда Демио”, с бургаска регистрация, управляван от 49-годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.27 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 15.09.т.г. около 19.15 ч. в Айтос служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка л.а. „Мерцедес А 180”, с бургаска регистрация, управляван от 36-годишен айтозлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,47 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет по надлежния ред.

Впечатление прави, че само един от случаите е от областния център. Това обаче в конкретния случай е по-скоро случайност, отколкото зависимост. Истината е, че дори щом с най-тежката мярка – изземване на МПС-тата на пияни шофьори, ситуацията не се оправя, просто всичко се свежда до народопсихология. А това няма изкореняване, изглежда даже и с брутални наказания.

ИЗТОЧНИК – ФЛАГМАН

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...