„Байк Хъб Бургас“ ще се проведе на 20 септември (петък) по време на Европейската седмица на мобилността. Мотото тази година е „Споделени обществени пространства“. Инициатива акцентира на толерантността, пътната безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот.

Програмата започва в 16:30 ч. пред Експо център „Флора“ с открит урок по безопасност на движението от комисар Марин Димитров (ОДМВР Бургас). Децата ще се включат и във вело-преследване, организирано от „Драг Зона“.

От 17:30 ч. в зала 4 на Центъра Община Бургас ще представи своя „План за градска мобилност“ и актуална информация за вело инфраструктурата и мрежата от електрически колела в града. След това Бойко Стоянов от Велоклуб „Устрем“ – Варна ще разкаже за „Черноморския път“ – живописен веломаршрут в проект, свързващ България, Румъния и Турция. Следва представяне на туристическия маршрут „Тур Странджа“ от Владимир Димитров (Сдружение „Зелена Странджа“), който ще сподели за природните забележителности, историческите паметници и възможностите за отдих по разработеното трасе.

Борис Бегъмов, създател на „Дунав Ултра“ – най-дългия приключенски веломаршрут в България, ще разкаже как това велосипедно предизвикателство се превърна в #1 вело приключение в страната. Събитието ще завърши с кратък велопоход. Всички желаещи могат да се включат със собствен велосипед или да изпробват електрическите колела на Bike Burgas по маршрут от Експо Център „Флора“ до Гаров площад.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...