С поредица от събития бургаското ОУ „Братя Миладинови“ ще отбележи 100-годишнината от своето създаване.
Атрактивен фолклорен флашмоб, изпълнен от преподаватели и ученици на пл. „Атанас Сиреков“, бе първата инициатива от програмата за празничния юбилей.
Изпълнението на народните танци е инициирано от преподавателите и учениците от иновативните паралелки, които изучават хореография и изобразително изкуство.
„Хореографията е с традиции в нашето училище. Ако се върнем назад във времето ще видим, че ОУ „Братя Миладинови“ е имало много фолклорни състави и ние ще продължаваме тези традиции и в бъдеще.“, каза директорът на училището Диана Ковачева.
Програмата за отбелязването на 100-годишнината е наситена с много разнообразни инициативи. Сред тях ще има спортни прояви, благотворителен базар за Деня на християнското семейство и много други изненади.
Диана Ковачева допълни, че кулминацията на тържествата ще е в края на годината. На 12 декември ще се проведе юбилейният концерт по случай празника, а заедно с него е планиран и тържествен педагогически съвет, на който ще присъстват бивши и настоящи преподаватели и директори.
Ръководството на ОУ „Братя Миладинови“ си пожелава една здрава нова учебна година, за да бъдат постигнати заложените цели пред преподавателите и учениците.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...